Domov » FIT » Kako ti lahko telovadba pozimi pomaga pokuriti več kalorij

Kako ti lahko telovadba pozimi pomaga pokuriti več kalorij

FITLepota & zdravje
Kako ti lahko telovadba pozimi pomaga pokuriti več kalorij
📷 Stocksy

Običajno uporabimo mrzlo zimsko vreme kot izgovor za telovadbo v zaprtih prostorih (ali pa uživanje slaščic na kavču), vendar pa so nove raziskave pokazale, da je telovadba na prostem v zimskem času lahko zelo koristna za nas. Zakaj? Ker nam pomaga pokuriti več kalorij!

Študija, ki so jo opravili na newyorški univerzi Albany je pokazala, da ljudje, ki hodijo v hribe pri temperaturi od -9 do -1°C, pokurijo 34% več kalorij od tistih, ki hodijo v hribe v nakoliko toplejšem vremenu – okoli 10°C. Višjo porabo kalorij pripisujejo dejstvu, da v zimskem času naša telesa pokurijo več kalorij, saj porabljajo dodatno energijo, da ohranjajo naša telesa topla.

Poleg tega pa je ista študija, v kateri so sodelovali moški in ženske tudi pokazala, da je bil procent žensk, ki so izgubile težo, hkrati pa pridobile mišično maso zelo velik, kar pa se ni zgodilo pri moški populaciji. Iz tega lahko sklepamo, da ženske bolje prenašajo mraz, saj imajo na splošno več maščobe v telesu in posledično lahko porabljajo zaloge maščobe kot gorivo za delovanje.

Si za lahkoten tek skozi zasneženo pravljico, smučanje ali drsanje?