Kim Kardashian kaznovana zaradi objave na Instagramu

Kim Kardashian je bila obsojeno na plačilo zajetne vsote, potem ko je promovirala “vrednost kripto sredstev, ki jo ponuja in prodaja EthereumMax, ne da bi razkrila plačilo, ki ga je prejela za promocijo.”

Ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) je v ponedeljek (3. oktobra) zgodaj zjutraj razkrila obtožbe.

Kardashianka je že pristala na plačilo kazni v višini 1,26 milijona dolarjev in pomoč SEC pri tekoči preiskavi.

“Kardashianova ni razkrila, da je prejela 250.000 dolarjev za objavo na svojem Instagram profilu o žetonih EMAX, varnosti kripto sredstev, ki jo ponuja EthereumMax,” je sporočila komisija. Njena promocija na družabnih omrežjih je povezana s spletno stranjo EthereumMax.

Komisija je dodala: “Kardashianova je kršila določbo zveznih zakonov o vrednostnih papirjih proti oglaševanju. Ne da bi priznala ali zanikala ugotovitve SEC, se je Kardashianova strinjala, da bo plačala prej omenjenih 1,26 milijona dolarjev, vključno s približno 260.000 dolarji izplačila, kar predstavlja njeno promocijsko plačilo, plus obresti za predhodno sodbo in 1.000.000 dolarjev kazni. Kardashianova se je tudi strinjala, da tri leta ne bo promovirala nobenih vrednostnih papirjev kripto sredstev.”

“Ta primer je opomnik, da ko znane osebnosti ali vplivneži podprejo naložbene priložnosti, vključno z vrednostnimi papirji kripto sredstev, to ne pomeni, da so ti naložbeni produkti pravi za vse vlagatelje,” je v izjavi dejal predsednik SEC Gary Gensler. “Vlagatelje spodbujamo, da upoštevajo morebitna tveganja in priložnosti za naložbe v luči svojih finančnih ciljev.”

Dodal je: “Primer ge. Kardashian služi tudi kot opomnik slavnim osebam in drugim, da zakon od njih zahteva, da javnosti razkrijejo, kdaj in koliko so plačani za spodbujanje naložb v vrednostne papirje.”

Preberi si tudi:
Kim Kardashian tožijo zaradi nove lepotne znamke SKKN

Kim Kardashian tožijo zaradi nove lepotne znamke SKKN

Zvezdnica pravi, da si nekdo le želi njen denar. V novi tožbi proti Kim Kardashian je navedeno, da zvezdnica svoj zvezdniški status uporablja za ustrahovanje majhnega podjetja za…