Kuharski trik: Kako najhitreje olupiti trdo kuhano jajce
Podobno kot pomaranče, tudi za trdo kuhana jajca porabiš veliko več časa za lupljenje kot pa potem za uživanje. No, le če ne poznaš briljantnega kuharskega trika, s katerim bodo jajca olupljena 1, 2, 3!
Vse, kar potrebuješ je ena osnovna sestavina, ki jo imaš zagotovo že v kuhinji – soda bikarbona.
1. korak: Surova jajca položi v lonec in dodaj 1 jedilno žlico sode bikarbone.
2. korak: Jajca prelij z mrzlo vodo, ki naj sega nekje 2 centimetra nad jajci.
3. korak: Vodo zavri, nato izklopi štedilnik in pokrij lonec. Jajca pusti v vodi še 10 do 12 minut.
4. korak: Jajca prestavi v posodo z mrzlo vodo, da ustaviš kuhanje. Presenečena boš, kako enostavno jih je potem olupiti!
Ne spreglej tudi, kako narediš umešana jajca v loncu vrele vode in ali je jajčni beljak bolj zdrav od jajčnega rumenjaka!