Modni trend: Kako nositi mamaste kavbojke in ne izgledati mamasto

Ali so ti všeč ali pa ne, mamaste kavbojke so ‘IN’. Posodobljeni modeli mamastih kavbojk so stajliš, z visokim pasom, ki naredijo tvojo postavo še bolj vitko in jih boš zato prav želela nositi tudi v javnosti (ne samo za štirimi stenami). Sledijo triki in nasveti, kako nositi in stilirati mamaste kavbojke kot prava modna poznavalka.

Zelo pomembno je popolno prileganje

Mamaste kavbojke morajo “sedeti” visoko na pasu, kar pa na žalost pomeni, da bo napačen model naredil več škode kot koristi tvoji postavi (še posebej ne laskajo tvojemu mednožju). Poišči par, ki ne bo pretesen na sprednjem delu. Cilj naj bo, da ustvariš izgled ravnih nog in zakriješ obline.

Ne pozabi pokazati nekaj gole kože

Glede na to, da imajo mamaste kavbojke precej dolg notranji šiv, boš v njih zelo verjetno precej zakrita. Uravnoteži celotni videz tako, da hlače zavihaš in pokažeš gole gležnje, zraven obleci kratek top, da razkriješ malo pasu ali pa pokaži gola ramena.

Ne ignoriraj zadnjega dela

Posvečanje pozornosti detajlom na zadnjici je prav tako pomembno kot najti dobro prileganje na sprednjem delu. Prava postavitev žepov lahko naredi tvojo zadnjico večjo in bolj polno, kakršno si vse želimo, poleg tega pa zmanjšuje kar je potrebno zmanjšati in daje iluzijo različnih oblik postave.

Zavihaj rob

Ni pomembno ali nosiš balerinke, gležnarje ali visoke petke, rob kavbojk zavihaj vsaj enkrat. Če boš pustila, da ohlapno prekrivajo tvoje gležnje, bo celotni videz izpadel precej ‘razcapano’. Ne ravno videz, kakršnega bi si želela.

Kombiniraj jih z elegantnimi kosi

Denim bo vedno ustvaril pridih ležernosti, še posebej, kadar je model bolj ohlapen in svetlejše (sprane) barve. Zraven kavbojk obleci elegantno bluzo ali damske petke, da dodaš videzu pridih elegance. Ne duha ne sluha o ‘fuzbalerski’ mami!

Vse zatlači za pas

Tudi če nosiš debel pulover, bo tvoja postava izgledala veliko bolj vitka, če boš pulover zatlačila za pas, saj bo zaradi tega tvoj pas izgledal ožji. Če pa si želiš zraven kombinirati kratek ‘crop’ top, izberi takega, ki sega ravno do roba pasu.

Naj ne bodo preveč ohlapne

Morda se ti zdi, da boš v ohlapnejših hlačah izgledala bolj drobna, vendar pa imajo v resnici preveč ohlapne mamaste kavbojke kontra (nelaskajoč) učinek na tvojo postavo.

Ne boj se zabavati

Mamaste kavbojke so mišljene kot udoben in vsestranski kos oblačila. Nosi jih z lahkotnimi topi in svetlečimi čevlji, da se boš počutila spogledljivo in v koraku z modo.

Ne spreglej tudi 7 koristnih nasvetov, kako nositi bele kavbojke in kako z oblačili optično zožaš pas!