Najboljši nočni prigrizki, ki pospešijo tvoj metabolizem

Bi rada malo pospešila svoj metabolizem? Ne samo, da boš s tem uredila prebavni trakt, ampak bo telo zaradi dobre presnove absorbiralo vse hranilne snovi iz živil, zaradi česar bo tvoja postava vedno bolj vitka.

In samo zato, ker poskušaš sprejemati čim več zdravih odločitev, to še nikakor ne pomeni, da se moraš popolnoma odpovedati hrani tik pred spanjem. Če začutiš lakoto, namesto čipsa raje poteši lakoto s temi slastnimi in zdravimi prigrizki, ki bodo hkrati tudi spodbudili tvoj metabolizem.

Zdravi kosmiči

Kdo pravi, da ne moreš imeti zajtrka ob polnoči? Žitarice vsebujejo ogromno vlaknin in so prav zaradi tega odlična izbira za potešitev lakote in spodbujanje presnove. Vlaknine pa urejajo tudi raven inzulina v krvi, kar vpliva na manjše shranjevanje maščob v telesu.

Jagodičevje

Tudi jagodičevje je odlična izbira za nočno spodbujanje presnove. Je polno vlaknin, zaradi katerih telo pri presnovi pokuri več kalorij. poleg tega pa vsebujejo tudi zelo malo kalorij – ena skodelica malin vsebuje le 60 kalorij.

Pusto meso

Pusto meso, kot je piščanec ali puran pečen na žaru, je odlično za tvoj metabolizem. Te vrste mesa zahtevajo ogromno energije za presnovo, zato pomagajo pospešiti metabolizem in kurjenje kalorij. Ljudje, ki so na visoko beljakovinski dieti, dokazano pokurijo dvakrat več kalorij po obroku, kot ljudje, ki so na ogljikohidratni dieti. Pusto meso pa med hujšanjem pomaga tudi ohranjati mišično maso.

Citrusi

Citrusi so zelo koristni za tvoj metabolizem. Vsebujejo vitamin C, ki spodbuja hitrejše delovanje metabolizma. Na dan moraš zaužiti le 60 miligramov vitamina C, da zadovoljiš osnovne potrebe tvojega telesa, vendar pa lahko povečanje doze na 500 miligramov poveča potencial kurjenja maščob med vadbo tudi za 39 odstotkov.

Razkrivamo pa tudi, ali je ogromno prigrizkov ključ do ohranjanja vitke postave in kateri so najbolj okusni in zdravi prigrizki!