Je ogromno prigrizkov ključ do ohranjanja vitke postave?

Končno! Dieta, ki zahteva pogosto uživanje hrane!

Dolgo časa smo mislili, da so trije obroki na dan ključni za zdravo prehranjevanje, vendar pa strokovnjaki zdaj trdijo, da bi lahko bilo pogosto uživanje hrane skrivnost za ohranjanje vitke postave.

Pravzaprav naj bi bil najboljši pristop ta, da tekom celega dneva pogosto nekaj malega prigrizneš. Trije glavni obroki na dan naj bi bili torej “zastarel” pristop k zdravemu načinu prehranjevanja. Veliko zdravih prigrizkov čez dan je po novem najboljši plan za ohranjanje vitke postave, še posebej za zelo zaposlene ljudi.

Hranjenje telesa s pogostimi in manjšimi prigrizki, ki naj temeljijo na zelenjavi, zagotavljajo, da je metabolizem konstantno v pogonu, poleg tega pa z njimi telesu tudi konstantno dovajaš hranilne snovi, ki so še kako pomembne v času (pre)natrpanih urnikov.

Ampak, še preden se podaš na pot novega načina prehranjevanja, te moramo opozoriti na sledeče: izogibaj se sladkorju! In s tem ne mislimo samo rafiniranega, tudi preveč sadnega sladkorja ni zdravo za tvoje telo, zato naj bodo prigrizki tako sadni kot tudi zelenjavni. Zelenjava vsebuje manj naravnega sladkorja, zato je veliko bolj hranilna. Ne pozabi pa niti na temno čokolado in oreške, ki so (če ne pretiravaš z njimi) prav tako zdrav prigrizek in te bodo zasitili za kar nekaj časa.

Bi nekaj prigriznila? To so najbolj okusni in zdravi prigrizki, razkrivamo pa tudi, zakaj bi morala vsak dan uživati čokolado!