Nanašaš maskaro na spodnje trepalnice? Zakaj moraš takoj prenehati

Maskara celotnemu makeup videzu doda piko na i. In tudi, če na očeh ne uporabiš nobenega drugega ličila, z nanosom maskare povsem spremeniš izgled, zato bi lahko rekli, da je maskara praktično ključni del vsakega ličenja. Čeprav lahko z njo privzdigneš zgornje trepalnice in jih narediš bolj voluminozne, kar ustvari mladosten videz, pa lahko z nanosom maskare na spodnje trepalnice, sploh če si starejša od 40 let, ustvariš postaran videz.

Še zlasti nastane težava, če se na spodnje trepalnice nanaša gosto ali celo grudasto maskaro, saj lahko temne trepalnice poudarijo fine linije in gube pod očmi. Nanos maskare samo na zgornje trepalnice pritegne pozornost navzgor in stran od vseh težavnih področij pod očmi.

Za mladostni videz pod 40. letu je potrebno tudi upoštevati dejstvo, da več ni vedno boljše. Torej, preveč nanosov maskare na zgornje trepalnice lahko prav tako ustvari postaran videz. Nekje dve do tri plasti maskare so povsem dovolj, poleg tega pa se je priporočeno osredotočiti na nanos maskare na zunanji del trepalnic.

Nikakor pa seveda ne smemo pozabiti na privihanje trepalnic z vihalnikom pred samim nanosom maskare, saj se na ta način še veliko bolj odpre oči, kar ustvari mladosten izgled.

Preberi si tudi:
Kako naravno pospešiti rast trepalnic

Kako naravno pospešiti rast trepalnic

Vsaka med nami zagotovo pozna eno, ki ima popolne trepalnice. Dolge, goste in čudovito privihane. Izgleda, kot bi nosila maskaro, ampak jo ne, ko pa jo, pa izgleda,…