Nora novost: Prozorna kava, ki ne obarva tvojih zob!

Bo ta čudna novost postala klasika?

Od cappuccinov do matcha bele kave, dandanes obstaja na tisoče različnih kav. Zdaj pa so stvari postale še nekoliko bolj nenavadne.

Nedavno je nekdo izumil prozorno kavo in navkljub izjemni podobnosti s plastenko vode, je na spletni strani znamke zapisano, da je kava narejena iz visoko kvalitetnih Arabica kavnih zrn z uporabo metode, ki ni bila vse do danes še nikoli uporabljena.

In kakšen je torej smisel uživanja prozornega kofeinskega napitka? Poleg izboljšanja koktejlov, za vsem tem stoji tudi nekaj koristi.


Slovak David Nagy je s svojim bratom Adamom, medtem ko sta živela v Londonu, ustanovil znamko CLR CFF.

Navdih za prozorno kavo sta dobila, ker sta bila naveličana negativnih posledic pitja klasične kave, ki pridejo skupaj s celodnevnim uživanjem rjavega napitka. “Oba resnično obožujeva kavo. Tako kot večina ljudi se tudi midva zaradi tega spopadava z obarvanostjo zob, ki jo povzroča kava. Na tržišču ni bilo popolnoma ničesar, kar bi ustrezalo najinim zahtevam in zato sva se odločila, da ustvariva lasten recept,” je povedal Nagy ter dodal, da “zaradi napornega življenjskega sloga, ki ga živiva, sva želela ustvariti osvežujočo in že pripravljeno kavo, ki te napolni z energijo, hkrati pa je tudi nizkokalorična.”

#goodmorning from #budapest ❤️ another beautiful day to make some #progress ?? #clearcoffee

A post shared by Clear Coffee (@clrcff) on


Medtem ko zagotavlja kofeinski popravek, ki ga lahko uživaš na poti, je znamka ponosna tudi na edinstveno formulacijo, saj ne vsebuje konzervansov, umetnih arom ali stabilizatorjev.

CLR CFF je torej zdrava pripravljena kava, ki ohranja tvoje zobe bele.

Razkrivamo pa tudi pozitivne in negativne učinke kave in kako pripraviš slastno kokosovo kavo!