NORO! Koliko Mariah Carey zasluži samo s pesmijo ‘All I Want For Christmas Is You’

Nepremagljiva praznična himna Mariah Carey “All I Want For Christmas Is You” se začne po radijih vrteti že konec novembra in se ponavlja vse do konca leta.

Navdušujoča božična himna se je leta 2022 vrnila na prvo mesto lestvice Billboard Hot 100 in postavila nove rekorde za 52-letno pevko.

Preberi si tudi:
Mariah Carey - Modna.si

Mariah Carey s svojim božičnim hitom ponovno podira rekorde

Mariah Carey je ponovno uspelo! Božična klasika “All I Want for Christmas Is You” je še eno leto številka 1 na lestvici Billboard Hot 100, je sporočilo podjetje.…

Ker je to tako priljubljena pesem, te verjetno ne bo presenetilo, da so jo samo na Spotifyju pretočili že več kot 1,3 milijardekrat. Takšna priljubljenost pomeni, da je Mariah s pesmijo zaslužila že lepe denarce.

Novi podatki ponujajo oceno o tem, koliko je pevka lani zaslužila samo s pesmijo “All I Want for Christmas Is You” in številka te bo verjetno pustila odprtih ust.

Billboard je poenostavil nekaj številk in ocenil, koliko denarja ji je pesem prinesla leta 2021.

Billboard je ocenil, da je svetovni prihodek od pesmi znašal 4,5 milijona dolarjev od originalnega posnetka in še 1,66 milijona dolarjev od objave. Znesek prihodka od pesmi si delita Mariah in njena založba Sony Music.

Mariah je verjetno v žep pospravila 1,55 milijona dolarjev od originalnega posnetka in verjetno prejela še 830.000 dolarjev od založniških honorarjev.

To bi pomenilo, da je s skladbo “All I Want For Christmas Is You” v približno dveh mesecih, in to samo ob upoštevanju njene različice pesmi in podatkov o pretakanju, zaslužila 2,38 milijona dolarjev.

Zelo verjetno pa z licenciranjem pesmi zasluži še več denarja tudi na druge načine.

Mariah Carey je po podatkih Celebrity Net Wortha trenutno vredna 340 milijonov dolarjev.

Preberi si tudi:
Mariah Carey - Modna.si

Mariah Carey prvič o tem, zakaj ji je božič tako zelo pri srcu

Mariah Carey je povedala, zakaj ima tako rada božične praznike. 52-letna pevka, ki so jo številni oboževalci neuradno razglasili za kraljico božiča, je za W Magazine spregovorila o…