Nošenje ličil ti lahko pomaga pri počasnejšem staranju kože!

In morda celo povečati obrambo kože pred nastankom kožnega raka…

Čeprav ne nanesemo ličil na celotni obraz čisto vsak dan v tednu, pa ti lahko že malo ličil na obrazu zelo koristi in pripomore k večji samozavesti ko odideš od doma.

Nikoli pa si nismo mislili, da imajo ličila še kakšno drugo korist poleg prej omenjene – vse do danes!

Naša dekorativna kozmetika naj bi bila v resnici tudi zelo pomembno orodje v boju proti prezgodnjemu staranju kože. In še bolj pomembno, naši koži naj bi celo pomagala povečati obrambo pred nastankom kožnega raka, ko jo kombiniraš s kremo z zaščitnim faktorjem.

Funkcionalna obarvana kozmetika, kot so tekoče podlage, pudri, korektorji, rdečila za lica, maskara, črtalo za oči in šminka v kombinaciji z zaščitnim faktorjem še povečajo zaščito naše kože pred škodljivimi UV žarki. Ličila nanešena po vrhu kreme z zaščitnim faktorjem lahko, še posebej okoli oči, zmanjšajo možnost za nastanek kožnega raka.

Kombinacija sestavin, kot so zaščitni faktor, pigmenti in odsevni pigmenti skupaj zagotavljajo dodatno zaščito kože pred soncem. Ampak pozor, tvoja koža bo zaščitena samo, če boš nanjo nanesla zaščitni faktor, ličila so potem samo dodatna plast, ki nudi še dodatno zaščito kože.

Tako, zdaj veš. Krema z zaščitnim faktorjem plus ličila so zmagovalna kombinacija proti prezgodnjim znakom staranja!

Te morda zanima tudi, kako narediš make-up primer iz samo treh naravnih sestavin in kako lahko nosiš osvetljevalec brez mastnega videza?