fbpx

Pozor! Hitro preveri, če tvoj šampon vsebuje TO škodljivo sestavino

Povzroča krhke lase in pospešuje njihovo izpadanje!

Si opazila, da ti lasje v zadnjem času izpadajo bolj kot običajno? Izdelki, ki jih uporabljaš na laseh, močno vplivajo na njihovo splošno zdravje in videz, zato je zelo pomembno, da so vsi izdelki za nego las zasnovani tako, da negujejo in poživljajo lasišče in lase, še zlasti pa mora biti neoporečen šampon.

Idealen šampon za redke lase mora ne le izboljšati volumen las, ampak tudi spodbuditi rast in cirkulacijo lasnih mešičkov. Strokovnjaki opozarjajo, da bi se morali izogibati šamponom, ki vsebujejo natrijev klorid (sodium chloride). Čeprav ni strupena sestavina, pa je izjemno nevarna za zdravje las.

Ta sestavina se sicer uporablja za ustvarjanje debelejših las, vendar pa je za tiste z občutljivim lasiščem znano, da je precej škodljiva; lahko poslabša stanje tvojega lasišča in ga naredi bolj suhega in srbečega, kar lahko privede do izpadanja in lomljenja las.

Najboljši šamponi so obogateni z aminokislinami in antioksidanti, ki pospešujejo rast las in prekrvavitev lasišča, izogibaj pa se tistim, ki vsebujejo barvila in konzervanse, kot so parabeni ter sintetične dišave.

Ne spreglej pa tudi ali je drag šampon res boljši od cenejšega in kako pogosto bi morala menjati šampon in balzam?