Domov » Lepota & zdravje » Pozor! TA večerna napaka ti povzroča mozolje

Pozor! TA večerna napaka ti povzroča mozolje

Lepota & zdravjeNega
Pozor! TA večerna napaka ti povzroča mozolje
📷 Profimedia

Veliko se razpravlja o načinih, s katerimi ohranjaš izbruhe mozoljev na minimumu oziroma jih preprečuješ – čiščenje obraza z nežnimi čistili, vlaženje kože, uporaba salicilne kisline, ki suši mozolje in preprečuje nastanek črnih ogrcev ter, seveda, držanje rok stran od obraza.

Ampak, pri večerni lepotni rutini (lahko tudi pri jutranji, če obraz čistiš s čistilnim gelom) pa pogosto spregledamo malenkosti, ki niso del negovalnih izdelkov, vendar še kako zelo vplivajo na izgled naše kože. Pravzaprav se ti lahko konstantno pojavljajo mozolji prav zaradi ene ključne napake, na katero še zdaleč nisi pomislila. Na srečo pa jo lahko zelo hitro odpraviš!

Problem: Si obraz očistiš s čistilnim gelom, ga spereš z vodo, nato pa obraz popivnaš z brisačo, ki jo uporabljaš tudi za brisanje rok? Se sploh spomniš, kdaj si jo nazadnje zamenjala? Morda se niti ne zavedaš, vendar pa se na teh brisačah zadržuje ogromno bakterij in mikrobov, vlažno ozračje v kopalnici pa razrast le-teh še poslabša.

Rešitev: Brisačo za roke peri pogosteje kot misliš, da je to potrebno (na dva do tri dni) ali pa uporabljaj ločeno, manjšo brisačko le za obraz.

Se ti zdi vse skupaj pretirano? Pomisli, po tuširanju zagotovo ne bi nikoli oblekla umazano spodnje perilo, zakaj bi potem roke, očiščene z milom, brisala v brisačo polno bakterij?

Ne spreglej pa tudi, kako se spopasti z mozolji na hrbtu, dekolteju in ostalih delih telesa ter kateri vitamin in mineral ti pomagata do kože brez mozoljev!