fbpx

Praznično: Kako zaviti darilo, ki je nenavadne oblike

Darila obstajajo v najrazličnejših oblikah in posledično se tudi zavijanja lotimo na drugačne načine. Ko zavijaš darilo v obliki škatle, se postopka lotiš na povsem drugačen način, kot če zavijaš plišasto igračo, svečo, steklenico ali karkoli drugega, ki je nepravilne oblike.

Pokazali smo ti že, kako zaviti darilo brez lepilnega traku, kako najhitreje zaviti darilo in kako iz zavijalnega papirja narediti darilno vrečko, spodaj pa ti predstavljamo način, kako enostavno zaviti darilo, ki je nenavadne oblike.

Potrebuješ: zavijalni papir, škarje, lepilni trak in okrasni trak

Postopek: Darilo položi na sredino papirja in konca zalepi skupaj z lepilnim trakom. Nato vzemi darilo ven in pritisni stranske robove od podlago. Zapogni po sredini, da dobiš ozek pravokotnik, nato pa še decimeter spodnjega in zgornjega roba navzgor. S škarjami na spodnjem in zgornjem robu naredi V. Nato “razstavi” papir v prvotni pravokotnik in vanj na sredino položi darilo. Zaveži z okrasnim trakom na predelu, kjer so izrezane kare. To je to! Celotni potopek si lahko ogledaš še spodaj v videu.