Najhitrejši način zavijanja daril

Očitno si preveč kompliciramo zavijanje in uporabimo veliko preveč lepilnega traku. Vsaj če se primerjamo z japonskim načinom zavijanja daril.

Verjetno niti ni presenetljivo, da je kultura, ki je izumila origami, izpopolnila tudi zavijanje daril. Japonska tehnika zavijanja je hitrejša in z malo prakse tudi veliko lažja. Točno to, kar potrebuješ, ko je pred teboj ogromno daril, ki jih moraš zaviti.

Ta trik je svoj bum doživel že lani, ko se je na internetu pojavil video hitrostnega zavijalca daril v veleblagovnici Takashimaya. V teoriji postaviš paket diagonalno na zavijalni papir, narediš tri zavihke in uporabiš samo tri kose lepilnega traku. Youtuber BeatTheBush je bil navdušen nad tehniko in se odločil, da jo počasi, korak za korakom, razloži v videu, da bomo lahko tudi vsi ostali doma po istem postopku zavili darila. Ko usvojiš tehniko, naj bi za zavijanje enega darila potrebovala nič več kot samo 15 sekund.

Glej in se uči:

Verjetno boš morala kar nekajkrat ponoviti vajo, da bo zavijanje postalo ‘mala malca’, vendar se splača, ko samo pomisliš, kaj vse boš lahko počela v prostem času, ki ti bo ostalo zaradi brzinsko zavitih daril – recimo peka piškotov in slaščic ali pa maraton božičnih filmov!

Čudovit praznični papir iz okrasnih prtičkov ali pa z okrasnim lepilnim trakom pa letos naredi kar sama! To pa so ideje za darila, ki si jih želiš prejeti tudi sama!