Preden začneš kuhati ovsene kosmiče, preberi TO!
Ovseni kosmiči so ena od najpogostejših izbir za zajtrk, vendar pa se ničkolikokrat zgodi, da so kosmiči na koncu ali pregosti ali preredki.
Res je, da je ovsena kaša polna hranilnih snovi. Pol skodelice suhih ovsenih kosmičev vsebuje le 150 kalorij, vsebuje malo maščob in je odličen vir vlaknin, vitaminov in mineralov. Dokazano je tudi, da ovsena kaša znižuje slab holesterol.
Ampak če se ti vse prepogosto dogaja, da pripravljeni kosmiči niso prave teksture, je to verjetno zato, ker jih ne kuhaš pravilno.
Ena od najpogostejših napak pri kuhanju ovsenih kosmičev je, da ovsene kosmiče kuhamo v mleku. Ovsena kaša zaradi tega postane gosta kepa in nikakor ne kremasta kaša. Namesto mleka raje uporabi toliko vode, kot je navedeno na embalaži in dodaj le malo običajnega ali mandljevega mleka, ko so kosmiči skuhani. Vodi, ko zavre, dodaj še ščepec soli, nato pa vmešaj kosmiče.
Ne spreglej pa tudi, kako ovsene kosmiče pripravlja Jennifer Aniston!