Pustni recept: Krofi iz grškega jogurta pečeni v zračnem cvrtniku (3 sestavine)

Ni ga pusta brez krofov! Čeprav so klasični krofi izjemno okusni, pa so po drugi strani tudi visoko kalorični, saj so ocvrti v velikih količinah olja. Si predstavljaš, da bi za pripravo testa uporabila grški jogurt, ki je bogat z beljakovinami, poleg tega pa krofe ocvrla v zračnem cvrtniku?

Slasten in enostaven recept je na svojem TikTok profilu @familymealswithailsa objavila Ailsa Gardiner, ki je krofe izrezala v obliki srca, kar je priročno tudi za praznik zaljubljencev – valentinovo, ti pa jih seveda lahko izrežeš v poljubne oblike.

@familymealswithailsa The most delicious 3 ingredient air fryer doughnuts. Quick and easy to whip together for a nice Saturday night treat for the family to enjoy! The doughnuts take around 6-8 minutes in the air fryer at 200! #airfryerrecipes #airfryerdoughnuts #fyp #fypシ゚viral #easyrecipe #doughnutrecipe #saturdaytreats ♬ Cooking Time – TonsTone

Pustni recept: Krofi iz grškega jogurta pečeni v zračnem cvrtniku

Sestavine:

  • 150 g samovzhajajoče moke (enostaven recept najdeš tukaj)
  • 200 g grškega jogurta
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta

Priprava:

1. Vse sestavine daj v večjo skledo in zmešaj sestavine s spatulo, da nastane testo.
2. Nato pomokaj čisto in ravno površino in testo pretresi na moko. Z rokami gneti testo nekaj minut, nato pa ga razvaljaj z valjarjem na slab centimeter debeline.
3. Z modelčki poljubnih oblik izreži krofe in jih polagaj v košaro zračnega cvrtnika. Krofi naj se med seboj ne dotikajo.
4. Temperaturo nastavi na 200°C in peci 6 do 8 minut, da postanejo zlato-rjave barve.
5. Ko so spečeni, jih lahko premažeš z maslom in pomočiš v (kokosov) sladkor, lahko jih pomakaš v stopljeno čokolado ali pa vanje vbrizgaš marmelado.

Preberi si tudi:
Beljakovinski recept: 90-kalorijski čokoladni krof

Beljakovinski recept: 90-kalorijski čokoladni krof

Krof in nizkokalorično skorajda ne gresta skupaj. Ali pač? Ja, krof lahko narediš tudi na veliko bolj zdrav način, ne da bi se morala odreči slastnemu (čokoladnemu) okusu.…