Recept: Jagodno-jogurtovi kupčki s čokolado

Recept, ki ni primeren le za valentinovo, ampak za katerikoli dan v letu!

Jagode in čokolada, duo, ki nikoli ne razočara. Namesto, da jagode samo pomočiš v čokolado, jim dodaj še nekaj sestavin in ustvari slastne jagodne kupčke, oblite s čokolado, kot je to naredila uporabnica TikToka Gracie Norton. Če obožuješ jagode in čokolado, bo slastna in enostavna sladica zagotovo velikokrat na tvojem meniju.

@gracie_norton tried the viral chocolate covered strawberry bites & im speechless!!! 🍓🤍 you have to try these! only 4 ingredients too! #easydessert #easyrecipe #quickrecipes #healthydessert #snackideas #dessertideas ♬ original sound – sp33dsongsx

Jagodno-jogurtovi kupčki s čokolado

Sestavine:

  • jagode
  • jogurt (kokosov ali grški)
  • cimet
  • čokolada (temna, mlečna ali bela)

Postopek:

1. Jagode najprej operi, osuši in nareži na majhne koščke.
2. Postopoma dodajaj jogurt, glede na količino jagod, ki jo imaš. Nikar ne pretiravaj z jogurtom, dodaj ga le toliko, da so jagode lepo prekrite.
3. Dodaj še malo cimeta. Za bolj sladkosnede lahko na tem mestu dodaš tudi malo agavinega ali javorjevega sirupa ali sladila po želji. Ponovno premešaj.
4. Na pekač obložen s peki papirjem z žlico polagaj jagodno-jogurtove kupčke. Postavi v zamrzovalnik za nekaj ur, da so kupčki popolnoma strjeni.
5. Na vodni kopeli stopi čokolado. Kupčke pomoči v čokolado in polagaj nazaj na peki papir.
6. Po potrebi za pol ure postavi nazaj v zamrzovalnik, da se čokolado povsem strdi.
7. Uživaj!

Preberi si tudi:
Jagode, čokolada - Modna.si

Zdrav recept: Jagodne ploščice z arašidovim maslom in čokolado

Potrebuješ samo 3 sestavine! Recept za jagodne ploščice z arašidovim maslom in čokolado je postal viralen na TikToku zaradi izjemno enostavne priprave, poleg tega pa je tudi zelo…