Domov » Prehrana & Recepti » Recept: Ovseno krhko pecivo z jagodnim polnilom

Recept: Ovseno krhko pecivo z jagodnim polnilom

Prehrana & ReceptiRecepti
Recept: Ovseno krhko pecivo z jagodnim polnilom
📷 Pinch Of Yum

Krhko pecivo brez oreščkov in povsem vegansko!

Ovseno krhko pecivo z jagodnim polnilom

Sestavine:

  • 1 1/4 skodelice jagodne marmelade (kako narediš zdravo marmelado, izveš tukaj)
  • 1 skodelica oluščenih sončničnih semen
  • 3 skodelice ovsenih kosmičev
  • 1/4 čajne žličke + 1/8 čajne žličke soli
  • 1/2 skodelice kokosovega olja
  • 1/4 skodelice javorjevega sirupa
  • 3 jedilne žlice sirupa iz rjavega riža
  • 1 jedilna žlica masla iz sončničnih semen

(Pinch Of Yum)

Priprava:

1. Po želji lahko sončnična semena najprej prepražiš. Pečico segrej na 160°C. Semena razporedi po pekaču in peci 9 do 12 minut oziroma dokler se nekateri deli semen ne obarvajo zlato-rumeno. Vzemi iz pečice in postavi na stran.
2. Temperaturo pečice povišaj na 180°C. Pekač velikosti 22 x 22 cm (ali 20 x 20 cm za nekoliko višje pecivo) obloži s peki papirjem.
3. V multipraktik stresi ovsene kosmiče, sončnična semena in sol ter zmiksaj v moko.
4. V majhni posodi na nizki temperaturo stopi kokosovo olje. Odstavi z ognja in vmešaj javorjev sirup, rižev sirup in maslo iz sončničnih semen. Mokro zmes prelij preko ovsene moke v multipraktiku in miksaj toliko časa, da se sestavine združijo – približno 10 do 15 sekund. Testo mora biti precej težko in mastno. Če se ti zdi presuho, mu postopoma dodajaj po eno čajno žličko vode in ponovno zmiksaj.
5. 1 1/4 skodelice ovsenega testa postavi na stran za posip. Ostalo testo preloži na pekač obložen s peki papirjem. S pomočjo prstov ga razporedi po dnu pekača in pritisni ob dno. Če se prijema na prste, si le-te nekoliko zmoči z vodo. Na koncu površino testa 9x prešpikaj z vilico.
6. Postavi v pečico in peci 10 minut. Nato vzemi iz pečice in pusti ohlajati 5 minut. Preko testa prelij jagodno marmelado, preko nje pa enakomerno potresi razdrobljeno ovseno zmes (1 1/4 skodelice).
7. Postavi nazaj v pečico in peci 14 do 18 minut, dokler posip ne postane trd na otip – ne bo spremenil barve. Vzemi iz pečice in pusti ohlajati 45 do 60 minut, nato pa postavi v zamrzovalnik za 30 minut, da se pecivo popolnoma ohladi. Vzemi iz pekača in razreži na kocke ali ploščice. Pecivo lahko shranjuješ v neprodušno zaprti posodi v hladilniku več dni ali v zamrzovalniku 4 do 5 tednov.