Recept: Proteinski bananin kruh brez moke
Iščete slastno in zdravo alternativo klasičnemu bananinemu kruhu? Potem je ta recept za vas! Bananin kruh brez moke, narejen z mandljevo moko (mleti mandlji),je popolna izbira za vse, ki se izogibate glutenu ali želite preizkusiti nekaj drugačnega. Ne samo, da je ta kruh naravno sladek in poln okusa zaradi zrelih banan, ampak je tudi bogat z zdravimi maščobami in beljakovinami iz mandljev.
Je idealna izbira za hiter zajtrk, prigrizek ali sladico – mehak, sočen in brez kančka obžalovanja. Priprava je preprosta, okus pa bo navdušil vse ljubitelje domačih dobrot!
Proteinski bananin kruh brez moke
Sestavine:
- 1/2 skodelice beljakovinskega praška – okus vanilija
- 2 banani
- 1 skodelica mandljeve moke
- 1/2 skodelice ovsenega mleka
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1 jedilna žlica kokosovega olja
- 1 jedilna žlica vanilijevega ekstrakta
- 1 jajce
- borovnice – za dekoracijo (neobvezno)
Priprava:
1. V posodi zmečkajte banani in pireju dodajte mandljevo moko ter vse ostale sestavine, razen borovnic.
2. Testo preložite v pravokoten silikonski pekač in po vrhu potresite borovnice ali oreščke po želji.
3. Postavite v pečico segreto na 175°C in pecite 40 minut.
Preberi si tudi:
Recept: Zdravi beljakovinski vaflji (brez moke in mleka)
Potrebuješ samo 5 sestavin! Zdravi vaflji iz blenderja, ki vsebujejo tudi konkretno mero beljakovin iz jajc in skute, so idealni za zdrav začetek dneva, malico ali večerjo. Beljakovinskega…