Recept: Veganski in kremast Baileys Irish Cream

Predstavljaj si gost, kremast, doma narejen Baileys Irish Cream, brez kakršnegakoli glicerolmonostearata, smetane, rafiniranega sladkorja, maltodekstrina, umetnih arom, modificiranih mlečnih izdelkov ali umetnih barvil. Za ta božanski domači Baileys boš potrebovala samo 5 sestavin. Ja, res je veganski, ampak tega sploh ne boš občutila! In mimogrede, si vedela, da je Jameson Irish Whiskey primeren za vegane?

Veganski in kremast Baileys Irish Cream

Sestavine (za 3-4 skodelice):

 • 1 pločevinka kokosovega mleka z manj maščobe
 • 1 pločevinka polnomastnega kokosovega mleka
 • 1/2 skodelice sucanata (to je naravni trsni sladkor ali rjavega sladkorja ali kokosovega sladkorja)
 • 3/4 skodelice močnega espressa ali kave (ali po okusu)
 • 3/4 – 1 skodelice Jameson Irish Whiskey-a (ali po okusu)
 • ščep soli

Priprava:

 1. V srednje veliko posodo zlij obe pločevinki kokosovega mleka in premešaj z metlico. Dodaj sladkor in mešaj dokler se ne raztopi. Segrej mešanico do rahlega vrenja in jo kuhaj približno 8-10 minut ter vmes vsake toliko časa premešaj, dokler se mešanica nekoliko ne zgosti.
  Opomba: Če si želiš še gostejši Baileys, potem ga kuhaj 20 minut in nastala bo gosta zmes, ki jo lahko uporabiš za prelive ali pri peki sladic.
 2. Odstavi s štedilnika in vmešaj espresso oz. kavo.
 3. Dodaj ščepec soli in na koncu še Jameson-a. Če boš dodala 1 skodelico whiskeya bo pijača kar močna, vendar je tak tudi originalni Baileys. Najbolje bo, da alkohol dodajaš postopoma in narediš tako blagega ali tako močnega kot si sama želiš. Začni z 1/4 skodelice in po želji dodajaj.
 4. Domači Baileys shranjuj v zaprti steklenici, postrezi pa ga z nekaj kockami ledu, s kavo ali čajem.
  Opomba: Whiskey in kava se sčasoma usedeta na dno, tako da steklenico pred serviranjem vedno dobro premešaj. Domači Baileys shranjuj v hladilniku nekje 4-5 dni, če ga ne bo že prej zmanjkalo. 😉

Poteši svoje brbončice z božanskim čokoladnim mousse-om iz samo dveh sestavin in se pogrej z vročo čokolado na tisoč in en način!