Si želiš čisto kožo? V svojo prehrano dodaj TO živilo!

Popolna negovalna rutina vsebuje ogromno komponent, vključno s skrbno izbranimi izdelki za nego kože. Vendar pa vsi ti čistilci in vlažilne kreme seveda ne morejo delati čudežev. Mnogo ljudi, ki trpi za aknami, se nikakor ne zaveda, da njihova prehrana igra zelo pomembno vlogo pri stanju kože – in je pogosto glavni krivec za konstantne izbruhe mozoljev.

Kar poješ, je prav tako pomembno kot to, kar daš na svojo kožo. Hrana se v telesu prebavlja in razgrajuje v vitamine, minerale in aminokisline, ki jih tvoje telo potem uporabi za izgradnjo zdrave kože. Če je tvoja prehrana slaba in polna predelanih živil, tvoja polt ne bo tako sijoča in voljna, kot bi lahko bila.

Obstaja eno živilo, ki bi ga morala čim prej vključiti v svojo prehrano, če si želiš čisto kožo. Je enostavna maščoba, ki jo lahko zelo preprosto vključiš v katerikoli obrok v dnevu – zajtrk, malico, kosilo ali večerjo.

In to je … avokado! Dodaj ga v solato, naredi guacamole omako in jo namaži na polnozrnat toast ali pa ga dodaj v jutranji smoothie. Avokado kožo oskrbi z zdravimi maščobami in fitonutrienti.

A post shared by Avocado Bar (@avocado.bar) on


Ne spreglej tudi slastnega recepta za avokadov puding in zdrav avokadov-bananin sladoled!