Spoznaj trik, ki pomaga v trenutku odpraviti tesnobo

Vse zaskrbljene dame, pozor, pozor! Na spletni strani Poosh, katere ustanoviteljica je Kourtney Kardashian, so pisali o načinu, kako v trenutku odpraviti tesnobo. In trik vključuje sladkarije!

Ja, sladkarije. No, ne kar katerekoli, ampak kisle sladkarije. Ko začneš v sebi čutiti tesnobo, preobremenjenost ali paniko, hitro pojej kakšne kisle bonbone.

Kisli bonboni - Modna.si
Kisli bonboni (Foto: Envato Elements)

In zakaj to deluje? Za Poosh je spregovorila psihiatrinja s certifikatom dr. Sasha Hamdani. “Strah se pojavi, ko naša amigdala sproži reakcijo boja ali bega. Metoda za zmanjšanje vrtenja amigdale in zmanjšanje tesnobe je osredotočanje na sedanji trenutek z uporabo naših čutil: okusa, vonja, dotika, vida in sluha. Kisle sladkarije hitro usmerijo našo pozornost na čutilo okusa, učinkovito zmanjšajo aktivnost amigdale, čustvenega centra v možganih, in omogočijo večjo vključenost v frontalno možgansko skorjo, del možganov, ki razmišlja.”

Rezultat: “Razmišljajoči del naših možganov sporoča čustvenemu delu, da nismo resnično v nevarnosti,” pojasnjuje.

Preberi si tudi:
Kako ti lahko oreščki pomagajo pri premagovanju stresa - Modna.si

Kako ti lahko oreščki pomagajo pri premagovanju stresa

Obstaja zelo dober razlog, zakaj je dobro imeti skledo oreščkov vedno na mizi. Ne glede na to ali jih ješ cele iz vrečke, zmiksane v oreščkasto maslo ali…