Spoznaj živila, ki ti najbolj pomagajo hujšati v poletnem času

Očiščena dieta, polna naravnih in svežih živil je bistvena za uspešno hujšanje. Na srečo sta nekatera najbolj priljubljena zelenjava in sadje polna hranil, ki delujejo v našo korist. Naj tvoje telo deluje kar se da najbolje s temi desetimi živili. Boj proti odvečnim maščobam še nikoli ni bil tako okusen!

1. Maline

Maline vsebujejo flavonoid antocianin, ki pomaga tvojemu telesu pri proizvodnji adiponektina – hormon, ki je povezan z zniževanjem ravni glukoze, preprečevanjem napadov lakote in pospeševanjem metabolizma. Ne glede na to ali so sveže ali zamrznjene, so odličen vir vlaknin – bistveno hranilo, ki izboljša prebavo in pomaga odpravti napihnjenost. Ena skodelica malin nudi kar osem gramov vlaknin!

2. Borovnice

Borovnice so veliko več kot le posladek za tvoje brbončice. Mnoge raziskave so pokazale, da prehrana bogata z borovnicami lahko spremeni način, kako tvoje telo shranjuje in predeluje sladkor za energijo in posledično zmanjšuje maščobo na predelu trebuha. Večkrat si jih privošči za prigrizek, saj te bodo hitreje pripeljale do želenega cilja glede teže.

3. Lubenica

Lubenico v 92 odstotkih sestavlja voda in uživanje tega vodenega sadja na vroč poletni dan te bo ohladilo in odpravilo napihnjenost, poleg tega pa tudi zmanjšalo hrepenenje po sladkarijah. Kos torte ali piškot zamenjaj za rezino lubenice in telesu boš prihranila ogromno praznih kalorij!

4. Ananas

Ananas vsebuje ogromno encima bromelaina, ki pomaga razgraditi beljakovine in olajšati prebavo. S podpiranjem prebavnega sistema ti pomaga hitreje doseči želeno težo in tudi odpraviti napihnjenost.

5. Acai

Acai je po mnenju mnogih superživilo številka 1. Tako kot maline ima tudi to tropsko jagodičje zelo koncentrirane vrednosti antocianina, ki pomaga telesu pri proizvodnji adiponektina – hormona, ki pospešuje presnovo. Acai je bogat z zdravimi maščobami in vlakninami, ki spodbujajo kardiovaskularno zdravje in zdravje prebavil. Poskusi ga v zdravi acai poslastici z jagodami in banano.

6. Mango

Okusen je, ko ga dodaš v solato ali salso in na srečo zate, obstaja tudi povezava med uživanjem manga in zniževanjem sladkorja v krvi pri močnejših odraslih osebah zahvaljujoč vsebnosti vlaknin. Ko je sladkor v krvi uravnotežen, telo lažje regulira hormone in kuri maščobe.

7. Kumare

Glede na to, da jih v 95 odstotkih sestavlja voda, imajo kumare naravno diuretično lastnost, ki pomaga telesu zmanjšati zadrževanje vode in odpravljati napihnjenost.

8. Jajčevec

Jajčevec spada v družino razhudnikovk in ima nizek glikemični indeks, poleg tega pa vsebuje tudi malo ogljikovih hidratov in kalorij ter ogromno bistvenih hranilnih snovi.

9. Zelje

Redno uživanje z vodo in minerali bogatega zelja pomaga telesu odvajati odvečne tekočine in vodo, zaradi česar boš veliko hitreje začela opažati rezultate, za katere garaš v fitnesu.

10. Bučke

Z visoko vsebnostjo vlaknin in malo kalorijami se lahko pohvalijo vsestranske bučke, ki jih lahko pripraviš na tisoč in en način. Popeci jih na žaru, naredi solato, bučkine rezance ali pa kremno omako brez maščob in mlečnih izdelkov.