Spregovorili udeleženi v skoraj usodnem lovu za Meghan Markle in princem Harryjem

V torek, 16. maja zvečer sta vojvoda in vojvodinja suseška skupaj z njeno mamo Dorio Ragland zapustila dogodek in bila udeležena v norem avtomobilskem lovu s fotografi, ki bi se lahko končal zelo tragično.

Preberi si tudi:
Doria Ragland, Meghan Markle, princ Harry - Modna.si

Princ Harry, Meghan Markel in njena mama skoraj tragično končali kot princesa Diana

Princ Harry, Meghan Markle in njena mama Doria Ragland so bili sinoči vpleteni v “skorajda usoden avtomobilski pregon” po podelitvi nagrad Ms. Foundation Women of Vision Awards 2023,…

Zdaj pa se je oglasilo kar nekaj vpletenih, med drugim fotograf, en član varnostne ekipe Meghan Makle in princa Harryja, taksist, ki ju je za kratek čas prepeljal ter celo newyorški župan.

Izjava newyorške policije
Njihov tiskovni predstavnik je povedal: “Bilo je veliko fotografov, zaradi katerih je bil njihov prevoz otežen. Vojvoda in vojvodinja suseška sta prispela na cilj in ni bilo poročil o trčenju, klicih, poškodbah ali aretacijah.”

Izjava člana njune varnostne ekipe
Chris Sanchez, član varnostne ekipe vojvode in vojvodinje, je za CNN povedal: “Še nikoli nisem videl, doživel česa takega. S čimer smo imeli opravka, je bilo zelo kaotično. Bilo je okoli ducat vozil: avtomobilov, skuterjev in koles. Javnost je bila ogrožena na več točkah. Lahko bi bilo usodno. Preskakovali so robnike in prevozili rdeče luči. V nekem trenutku so blokirali limuzino (v kateri je bil par) in začeli fotografirati, dokler nam ni uspelo priti ven.”

Dodal je, da je bil “zaskrbljen zaradi glavnih (princa Harryja in Meghan), bolj pa zaradi javnosti, ker so bili (paparaci) tako nepredvidljivi. Ljudje so bili na pločnikih in prečkali ulice, (paparaci) pa so prevozili rdeče luči. Vse smo naredili po zakonu.”

Potrdil je tudi, da sta Harry in Meghan celo zamenjala avtomobil, da bi se poskušala varno vrniti v stanovanje, kjer sta bivala.

Izjava taksista
V nekem trenutku so vsi trije vstopili v taksi. Washington Post je izsledil tistega taksista, ki je povedal: “Zasledovali so nas in prihajali poleg avtomobila. Fotografirali so, ko smo se ustavljali in nas snemali … Mislim, da temu ne bi rekel pregon. Nikoli se nisem počutil v nevarnosti. Ni bilo kot avtomobilsko preganjanje v filmu. Bili so tiho in izgledali prestrašeni, vendar to je New York – varen je.”

Izjava enega od fotografov
Eden od fotografov je za People povedal, da je vsako poročilo “senzacionalno” in trdi, da ni bilo “skoraj usodno”.

Fotograf je dodal: “Nihče ni dobil kazni ali bil aretiran … Ne vidim, kako je bilo skoraj usodno, razen noro pretiravanje.”

Izjava župana New Yorka
Župan Eric Adams je podal izjavo o incidentu: “Jasno je, da tisk, paparaci želijo dobiti pravi posnetek, želijo dobiti pravo zgodbo, vendar mora biti javna varnost vedno v ospredju. Dva naša policista bi lahko bila poškodovana. New York City se razlikuje od majhnega mesta. Nikjer ne bi smeli voziti prehitro, toda to je gosto naseljeno mesto in mislim, da vsi … Mislim, da nas ni veliko, ki se ne spomnimo, kako je umrla mama [princa Harryja] in bilo bi grozljivo izgubiti nedolžne mimoidoče med takšnim pregonom, da bi se jim kaj zgodilo, zato menim, da moramo biti izjemno odgovorni.”

Nato se je zdel skeptičen, da so jih lovili dve uri.

“Težko bi verjel, da je šlo za dvourni hitri lov,” je dodal župan. “Imamo veliko prometa, veliko gibanja, veliko ljudi uporablja naše ulice. Vsaka vrsta hitrega lovljenja, ki vključuje nekaj takega, je neprimerna.” Dodal je, da bi bilo celo 10-minutno lovljenje “izjemno nevarno v New Yorku.”

Preberi si tudi:
Meghan Markle - Modna.si

Oboževalci prepričani, da si je Meghan Markle popravila nos

Nobena skrivnost ni, da je Meghan Markle naravno čudovita in stilska ikona. Se pa številni oboževalci na spletu zadnje čase sprašujejo, ali si je 41-letna vojvodinja suseška operativno…