To sta dve pomembni mesti, kamor pozabljaš nanesti zaščitni faktor

Pa bi ga morala!

Dnevi, ko smo se mazale z oljem in se pražile na soncu dokler ni bila naša polt temno rjave barve (ali rdeča kot kuhan rak) so že davna preteklost. Zdaj smo veliko bolj ozaveščene glede škodljivosti sonca in tudi zaščitni faktor 5 se je nadgradil na 30. In nanašamo ga čisto vsak dan! Toda, tudi najbolj vestne nanašalke (kot si sama) zaščitnega faktorja zelo verjetno na obrazu nevede izpuščajo nekaj predelov. Po mnenju dermatologov se na teh pozabljenih področjih najbolj pogosto pojavijo melanomi.

Torej, kam pozabljamo nanesti zaščitni faktor? Na obrvi in lasišče.

Večina med nami nanese kremo na obraz brez pretiranega razmišljanja. Pravzaprav to zjutraj počnemo še z na pol zaprtimi očmi. Vendar pa bi morala za dobro zaščito nanesti kremo tudi po robu lasišča in po obrveh. Morda se ti zdi nenavadno, vendar če malo pomisliš, tem predelom resnično ne posvečamo dovolj (oz. sploh nič) pozornosti. Se pa ti dve področji nahajata na zgornji polovici tvojega obraza in sta posledično neposredno izpostavljeni sončni svetlobi.

Zato nslednjič, ko boš nanašala na obraz kremo z zaščitnim faktorjem nikar ne pozabi na ti dve mesti! (Še dobro, da nove formulacije izdelkov za zaščito pred soncem niso več tako mastne in lepljive kot so bile v naših otroških letih.)

Ne spreglej tudi nasvetov za sončenje, če vedno dobiš sončne opekline in nasvetov za čisto in brezhibno kožo v poletnem času!