Razkrivamo, zakaj je pevka Cher pri 71-ih tako mladostna in fit

Pri 71-ih letih Cher lahko drži plank kar 5 minut!

Na letošnjih Billboard glasbenih nagradah je Cher nastopila v živo s svojima dvema največjima hitoma. Čisto vsi sobili presenečeni nad tem, kako fantastično zvezdnica izgleda za svoja leta.

Cher je na svojem tviterju zapisala, da lahko še vedno drži plank kar 5 minut.


Seveda nas je zanimalo, kaj pevska legenda počne vsak dan, da izgleda tako fit. In naredili smo krajšo raziskavo…

Je vegetarijanka.

Svojim sledilcem na tviterju je razkrila, da ne je šunke in rdečega mesa ter se raje osredotoča na uživanje zelenjavnih različic. “Ne maram mesa, poleg tega pa je tudi večina mojih najljubših živil zdrava.”

Ne kadi in ne pije alkohola.

Poleg vegetarijanske diete, se Cher zaveda, kako pomembno je biti zdrav in prav zaradi tega zelo redko uživa alkohola in nikoli ne kadi.

“Skrb za zdravje je že od nekdaj velik del mojega življenja. Pri meni preprosto deluje. Obstajajo živila, ki so nezdrava, kot so alkohol in droge in se zato nisem zapletala z njima. Sicer sem kadila kratek čas, poskusila tudi nekaj drog, vendar mi niso ustrezale. Zdaj uživam le še alkohol, vendar maksimalno tri- do štirikrat na leto.”

Podučila se je o tem, katera živila so slaba za njeno telo.

 

A post shared by Cher (@cher) on


Pevka se zaveda, da takšna neverjetna postava kot jo ima sama ne pride kar sama od sebe. Zaveda se, da so nekatere stvari boljše za njeno telo, saj imajo prehranske koristi in jih zato redno uživa.

“Poskušam se izogibati živilom z visoko vsebnostjo maščob, saj zaradi njih postanem zaspana, vplivajo pa tudi na povečanje telesne teže. Mlečni izdelki sploh niso dobri za nas. Menim, da je sir eno od najslabših živil za naša telesa, saj se ne prebavi dobro, poleg tega pa je mnogo sirov polnih maščob in holesterola.”

Uživa hrano, ki ji daje energijo.

Pri 71-ih Cher ne kaže nobenih znakov, da se bo kaj kmalu upokojila, zato mora ohranjati energijo na višku, če si želi izvajati svoje zvezdniške nastope.

“Poudarek dajem živilom, ki so znani po svojih izjemnih lastnostih: rjavi riž (ne beli riž), stročnice (leča, čičerika, fižol), zelenjava, testenine in sadje. Testenine mi dajo ogromno energije, prav tako pa tudi sadje kot so banane, papaja, nektarine, saj vsebujejo veliko sadnega (nerafiniranega) sladkorja.”

Surfanje ji pomaga ostajati v formi.

Surfanje (ki se ga je naučila pri 60-ih) pa ni njena edina vadba. Rada tudi teče, igra Wii tenis, hodi in dela vaje na fitnesu. “Dvakrat bolj moraš garati. Mentalno moraš biti konstantno prisoten na fitnesu. Ampak mi je všeč. Ko sem bila mlada sem bila bolj fantovska. Igrala sem športe … zdaj pa surfam. Všeč mi je taka vrsta telovadbe.”

Telovadi petkrat na teden.

Njen rutinski trening se ti morda zdi nor, vendar pevki dokazano ustreza. Lahko bi nam bila za zgled.

“Telovadim približno petkrat na teden, ker je to nekaj, kar že od nekdaj počnem in preprosto uživam v tem.” Resno, 5-minutni plank? Cher mora biti nekakšna superženska!

Če ga zmore ona, potem ga moramo me vsaj poskusiti…

Ne spreglej pa tudi, s kakšnim okusnim jedilnikom Kourtney Kardashian ohranja top postavo in kaj počne Jennifer Lopez, da pri 47-ih izgleda stara 27!