fbpx

Recept: Čičerikino pecivo (brez moke in brez jajc!)

Si kdaj pomislila, da bi čičeriko jedla tudi v kakšni drugačni obliki kot zgolj v humusu? Ali v obliki pražene čičerike, ki je izjemno zdrav prigrizek? Danes ti predstavljamo slastno brezglutensko pecivo iz čičerike, ki za razliko od ostalih peciv ne vsebuje ne moke ne jajc. Že komaj čakaš, da se lotiš priprave peciva polnega hranilnih snovi? Pa začnimo…

Brezglutensko čičerikino pecivo

Sestavine:

  • 240 g odcejene in oprane čičerike (iz konzerve)
  • 1/2 skodelice arašidovega masla
  • 1/3 skodelice medu
  • 2 čajni žlički vanilije
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/4 čajne žličke pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/4 čajne žličke mletega cimeta
  • 1/3 skodelice kapljic (ali sesekljane) temne čokolade + 1 jedilna žlica za okras
  • 1 jedilna žlica kokosovega čipsa ali nastrganega kokosa

Priprava:

1. Pečico predhodno segrej na 175°C.
2. Pekač premera 20 x 20 cm namasti s kokosovim oljem ali sprejem proti prijemanju.
3. Čičeriko speri pod vodo in jo stresi v multipraktik. Dodaj še vse ostale sestavine razen temne čokolade in kokosovega čipsa ter zblendaj do gladkega.
4. Ročno vmešaj v maso 1/3 skodelice kapljic iz temne čokolade.
5. Maso prelij v pekač in po vrhu potresi 1 jedilno žlico čokoladnih kapljic.
6. Postavi v pečico in peci približno 18-20 minut, vendar je to zelo odvisno od pečice. Pecivo konstantno preverjaj, saj mora biti sočno in nekoliko rjavo zapečeno na robovih. Vsake toliko časa potisni v pecivo zobotrebec in če izvlečeš ven čistega, potem je pečeno.
7. Počakaj, da se pecivo nekoliko ohladi, nato pa po vrhu posuj kokosov čips.
8. Razreži na 16 kvadratnih kosov. Uživaj takoj ali pa ohlajene (in bolj kompaktne) iz hladilnika.