Te diamantne uhane so na dražbi prodali za vrtoglavih 57 milijonov dolarjev

In s tem so postali najdražji prodan artikel na dražbi v celotni zgodovini!

Si sploh lahko predstavljaš, da bi ti z vsakega ušesa visel skoraj 30 milijonov dolarjev vreden diamantni uhan? Ta nor scenarij je pravkar postal realnost za enega anonimnega kupca, ki je nedavno pri dveh različnih uhanih zmagal z najvišjo ponujeno ceno, skupaj pa naj bi zanju odštel natanko 57.4 milijona dolarjev. In tako so se točno ti uhani zapisali v zgodovino kot najdražji prodan artikel na dražbi.

Sotheby je dal na dražbo dva različna uhana, pri obeh pa je zmagala ponudba istega kupca. Cenejši od uhanov je The Artemis Pink, ki je 16-karatni roza diamant hruškaste oblike in je bil prodan za 15.3 milijona dolarjev (Sotheby je želel za njega iztržiti med 12.5 in 18 milijonov dolarjev). To pa je drobiž, če ga primerjamo z njegovim kolegom, ki se imenuje The Artemis Blue in je nekoliko lažji, saj tehta 14.54 karatov, je pa vseeno zelo podoben rozastemu, le da je ta modre barve. Prodan je bil za vrtoglavih 42.1 milijona dolarjev (Sotheby je želel za njega iztržiti med 38 in 50 milijonov dolarjev).

(Getty Images)

Obarvani diamanti so trenutno na vzponu in se prodajajo za več kot kadarkoli doslej. Tako da, če ti doma leži kakšen, je zdaj več kot pravi čas za prodajo!

Te morda zanima koliko točno moraš zaslužiti, da si tudi uradno bogata in kako lahko vsak mesec privarčuješ nekaj denarja pri hrani?

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry