Tega nikoli ne pij pred spanjem, če si želiš raven trebuh

Biti fit je letos na seznamu opravil čisto vsake izmed nas. Hujšanje pa je lahko tudi zelo težavno in neprijetno, če nimaš vsega potrebnega znanja.

Popolnoma nič ne preseneča dejstvo, da preveč sladkorja in soli vpliva tudi na višanje telesne teže. Kateri pa so napitki, zaradi katerih se boš redila med spanjem?

Roke stran od mleka! Laktoza lahko dejansko povzroči prebavne težave, medtem ko poskušaš zaspati. Laktoza je mlečni sladkor, ki lahko povzroči, da se zbudiš sredi noči in hrepeniš po hrani. Če si ljubiteljica mlečnih napitkov in je to zate nek večerni ritual, potem mleko z laktozo zamenjaj z mandljevim mlekom, kokosovim, ovsenim ali pa enostavno kupi mleko brez laktoze, ki ima popolnoma enak okus kot navadno mleko.

Poleg mleka pa tudi kava ni najboljša večerna pijača, saj te bo še kar nekaj časa držala pokonci, pomanjkanje spanja pa zelo prispeva k povečanju maščobe okoli trebuha.

Pred spanjem se raje odloči za skodelico zelenega ali kamiličnega čaja (brez sladkorja), saj bosta pomirjujoče delovala na tvoje telo in te pripravila na spanje, da bo tvoje telo lahko začelo proces izgorevanja maščob.

Ne spreglej tudi 7 trikov, da se boš tudi ti končno naspala!