Trik, kako otroka hitreje prepričati, da gre v posteljo

Trik naj bi deloval že v 60-ih sekundah!

Ali obstaja kdo, ki ima pred spanjem več opravil kot malčki? Čeprav so pojedli večerjo, se igrali z vsemi svojimi igračami, odšli na stranišče, pili vodo, še vedno niso pripravljeni, da bi odšli mirno v posteljo. (“Dokončati moram puzzle.” “Še vedno se igram z mojimi Lego kockami!”)

Kaj znano?

Kaj pa če ti povemo, da obstaja preprost trik, s katerim bi lahko svojega otroka prepričala, da neha konstantno zavlačevati s spanjem?

Strokovnjakinji za starševstvo, ki slišita na skupno ime Big Little Feelings, sta nedavno razkrili čudovit nasvet, kako otroka prepričati, da gre hitreje v posteljo.

Trik: “Naj vaš malček svojo najljubšo igračo za spanje v drugi sobi pripravi za spanje (pokrije z naključno odejico, tetra plenico ali brisačo) in naj bo to prehod, da gre potem v svojo posteljo.”

In zakaj deluje: “S tem jim pomagamo, da se naučijo posloviti in preiti stran od nečesa res zabavnega, medtem ko še vedno držijo to mejo pred spanjem.” Ker imajo otroci radi nadzor v svojih rokah, jim “to majhno opravilo preklopi možgane v način sodelovanja in ne v način boja za kontrolo.”