Domov » Lepota & zdravje » Tudi hollywoodske zvezdnice prisegajo na TO živilo za čisto in sijočo kožo

Tudi hollywoodske zvezdnice prisegajo na TO živilo za čisto in sijočo kožo

Lepota & zdravjeNegaPrehrana & Recepti
Tudi hollywoodske zvezdnice prisegajo na TO živilo za čisto in sijočo kožo
📷 Dr Mona Wand / Instagram

Se tudi tebi pogosto zdi, da imajo hollywoodske zvezdnice nadzemeljsko sijočo kožo? Za primer vzemi Reese Witherspoon. Paparaci jo pogosto fotografirajo, ko odhaja iz fitnesa brez kančka ličil na obrazu, njena koža pa vedno izgleda brezhibna, sijoča in mladostna.

Izkazalo se je, da to ni posledica prepotenih treningov (čeprav zagotovo tudi malo pomagajo), ampak naj bi bila zvezdnica velika ljubiteljica klorofila. Ja, tiste sestavine, ki daje rastlinam zeleno barvo.

Reese je za Harper’s Bazaar UK razkrila, da takoj ko začuti, da je začel nastajati mozolj ali da se obeta izbruh mozoljev, začne v vodo dodajati nekaj kapljic klorofila, ki ohrani njeno kožo čisto in sijočo.

Hitra lekcija o delovanju klorofila: V rastlinah klorofil ujame sončno svetlobo in pomaga pri fotosintezi. Pri ljudeh pa pomaga pri notranjem čiščenju telesa in dovajanju kisika v kožo, tako da le-ta izgleda in je bolj gladka.

Klorofil je rastlinski vir energije, ki se ponaša z veliko zdravstvenimi koristmi. Poleg tega, da dokazano pomaga pri hujšanju, uporaba gela s klorofilinom (derivat klorofila) na koži pomaga zmanjšati znake fotostaranja, ki so posledica izpostavljenosti soncu.

Uporaba: Tekoči klorofil lahko dodaš v vodo, smoothie, naravni sok ali kamorkoli želiš, pomembno je le, da ne prekoračiš priporočene dnevne količine (1/2 čajne žličke oziroma 2,5 ml).

Ne spreglej pa tudi, katera živila bi morala redno uživati za (naj)bolj zdrave lase in kako lahko enostavno in hitro izboljšaš svoj metabolizem!