Z oljem za obraz do sijoče in lepe kože

V zadnjih nekaj letih so olja za obraz pri mnogih uporabnicah popolnoma nadomestila kreme v negovalni rutini. Če olje še ni del tvoje negovalne rutine, potem zamujaš nekaj res velikega. Če pa je razlog, da olja ne uporabljaš zato, ker ti nikakor ne ustreza, potem imamo rešitev zate. In ja, tudi če imaš mastno kožo ga lahko uporabljaš!

Te morda pred sijočo in popolnoma navlaženo kožo ovirajo zelo običajne napake, ki jih velikokrat delamo pri uporabi olj za obraz? Daj mu vsaj še eno priložnost, preden ga dokončno vržeš v smeti. In kaj lahko delaš narobe?

1. Ne uporabljaš pravega za tvoj tip kože.

Niso vsa olja za obraz enaka, zato bo pogled na sestavine zelo dobrodošel – pomembna je kvaliteta! “Želiš si naravna olja, kot so izvlečki cvetlic, jagodičevja in oreščkov, ki so sinergijska s kožo in so primerna za ogromno različnih tipov kož in težav,” pravi Sarah Kugelman, ustanoviteljica in direktorica znamke skyn ICELAND. “Ne pa sintetična olja, kot so mineralna olja.” Preveč oljnih izdelkov ima te neželene sintetične sestavine – tudi če na embalaži piše, da je tretma z arganovim oljem, to še nikakor ne pomeni, da je v embalaži samo arganovo olje.
Čeprav se ti morda zdi čudno, ampak tudi če imaš mastno in k aknam nagnjeno kožo lahko brez problema uporabljaš olja, samo previdna moraš biti, da ne izbereš pretežkih ali takih, ki mašijo pore. Arganovo, jojobino, eterično olje čajevca, svetlinovo olje in mandljevo olje so najboljša izbira za kožo, ki je nagnjena k izbruhom mozoljev.

2. Negovalne izdelke nanašaš v napačnem vrstnem redu.

Ok, glede tega je kar nekaj različnih mnenj. Nekateri pravijo, da je potrebno olje nanesti pred vlažilno kremo, da se popolnoma vpije v kožo, preden naneseš nov sloj hidracije, drugi pa pravijo, da je potrebno nanesti olje čez vlažilno kremo, zato da okluzivna plast olja (to pomeni, da zaklene vlago) ‘zapečati’ vse kar si nanesla pod njim (tonik, serum, kremo). Preizkusi oba načina in opazuj, po katerem vrstnem redu je tvoja koža lepša, vendar pa smo ugotovili, da je za kožo, ki proizvaja več maščobe, bolje najprej nanesti olje in počakati, da se v celoti vpije, pri suhih kožah pa najprej nanesi vlažilno kremo in nato čez olje.

3. Ne nanašaš ga pravilno.

Kako se pravilno nanaša kremo na obraz smo ti že povedali in enako velja za olje – drgnjenje izdelka po obrazu je popolnoma nepravilno, saj s tem pristopom razteguješ kožo in povzročaš neželene pritiske, olje pa se zaradi tega tudi ne bo moglo v celoti absorbirati v kožo, kot bi se moralo. Olje boš najlažje nanesla tako, da nekaj kapljic najprej segreješ med dlanmi, potem pa dlani pritiskaš ob kožo, dokler se olje v celoti ne vpije. “Včasih držim dlani nekaj sekund na obrazu, saj toplota pomaga olju, da se lažje in globlje vpije v kožo,” pravi Sarah. Poskusi, občutek je fantastičen!

Ali veš, katere so največje napake, ki jih delaš med umivanjem obraza?