Za to živilo je bilo pravkar dokazano, da pospešuje metabolizem

Uživaš pravo hrano. Redno telovadiš. Zakaj potem nikakor ne moreš shujšati in te teže tudi obdržati? Pozabi na bučkine špagete, saj si po vsej verjetnosti iz svoje prehrane zaradi diete izločila živilo, ki pa ti pravzaprav pomaga hujšati, saj pospešuje tvoj metabolizem. In to so polnozrnata živila.

V najnovejši študiji, ki so jo opravili na Tufts univerzi, je bila polovica udeležencev na dieti, ki je vsebovala polnozrnata živila, kot so polnozrnat kruh in polnozrnate testenine, pri drugi polovici pa so polnozrnata živila zamenjala z rafiniranimi ogljikovimi hidrati, kot sta beli riž in bel kruh. Tisti, ki so uživali polnozrnata živila so v povprečju pokurili 100 kalorij več na dan in to samo s tem, da so zaužili več vlaknin.

Ali to pomeni, da bi morala začeti vsak dan uživati pizzo s polnozrnatim testom in polnozrnate testenine, če želiš shujšati? No, to definitivno ne, boš pa ogromno naredila za svoje telo, če boš od zdaj naprej prenehala uživati beli kruh, bele testenine in beli riž in jih zamenjala za polnozrnate, neoluščene različice.

Ne spreglej pa tudi, kako jesti vse, kar si želiš, brez pridobivanja teže!