Zakaj je jasmin super sestavina za zimsko nego kože

Če si popolnoma zmedena, ko moraš zaradi spremembe letnih časov spremeniti svojo negovalno rutino, te lahko kar takoj potolažimo, saj nisi edina. Čeprav je lahko tvoja poletna negovalna rutina še tako oh in sploh odlična pa za nižje temperature ni ravno primerna. Stvari običajno v zimskem času postanejo bolj suhe, kar pomeni, da lahko tudi mastna koža postane izsušena in luskasta.

To zimo smo navdušeni nad jasminom, saj je odličen v boju proti sezonsko utrujeni koži. Cvetlični izvleček je že dolgo med sestavinami v mnogih izdelkih, od parfumov pa do krem proti bolečinam. Ko ga naneseš z negovalno kremo na obraz pa zmanjša vidnost madežev od mozoljev in izsušenost kože. Ne moremo mu ravno reči zdravilo za vse, vendar pa prav daleč od te trditve tudi ni.

Primeren je za vse tipe kož.

Jasmin kožo blago osvetli, pomirja in vlaži. “Jasmin je eterično olje in izvlečki lahko pomagajo vzpostaviti ravnovesje vlage v koži, kakor tudi zaščititi kožo z antibakterijskimi lastnostmi,” pojasnjuje Terese Linke, direktor globalnega izobraževanja in usposabljanja za Amala Beauty. Predvsem pa je nežen in balansira, kar pomeni, da ne draži občutjive kože ali povzroča izbruhe na k aknam nagnjeni koži, kljub zelo vlažilnim lastnostim.

Je zelo vlažilen, vendar ti ne bo mašil por.

Jasmine je idealen za kožo, ki potrebuje hidracijo, vendar ne maši por, tako kot kar nekaj drugih vlažilnih izdelkov za nego kože. Antbakterijske lastnosti ti celo pomagajo odpraviti trdovratne madeže od mozoljev (in prav tako nemogoče brazgotine, ki jih običajno pustijo za seboj) prav tako pa tudi preprečujejo nastanek novih aken. K aknam nagnjena koža je običajno dehidrirana in ne suha, jasmin pa pomaga pogasiti dehidracijo, ne da bi kožo preobremenjeval z vlago. V bistvu je zelo univerzalna sestavina.

Je odličen za zaščito kože.

Antioksidanti so glavni v boju pred zunanjimi vplivi in prostimi radikali in jasmin jih vsebuje ogromno. Antioksidanti v kombinaciji z jasminovimi antiseptičnimi, antibakterijskimi in protivirusnimi komponentami pomagajo povečati tudi naravno odpornost kože. To pa je ključnega pomena, ko nastopi hladnejše vreme in je tvoja koža najbolj ranljiva, saj je nenadoma izpostavljena nepričakovanim in včasih tudi drastičnim spremembam temperatur.

Ima ogromne aromaterapevtske lastnosti.

Ko se jasmin nanaša na kožo, imajo njegove aromaterapevtske lastnosti neprimerljiv vpliv na um in telo. In zima je vsekakor letni čas, ko potrebujemo malo sproščanja od časa do časa. Zato naslednjič ko kupuješ novo kremo, natančno preglej sestavine in bodi pozorna na to, da je izvleček jasmina čim bolj na začetku spiska.

Bodi pa pozorna tudi na to sestavino, saj ti izsušuje kožo!