Zakaj je pivo boljše od koktajla, če želimo shujšati

Če poskušaš shujšati ali preprečiti gube, je priporočljivo zmanjšati uživanje alkoholnih pijač. Alkohol lahko povzroči povečanje telesne mase na več načinov. Nekateri mešani koktajli vsebujejo toliko kalorij kot obrok, hkrati pa skoraj nič hranilnih snovi. Poleg tega pa te lahko pitje alkohola omame in povzroči, da izbiraš napačne odločitve glede hrane.

Čeprav se ti ni treba popolnoma odreči alkoholu, pa ga je pametno uživati bolj premišljeno. Čeprav se ti morda koktajli zdijo bolj zdravi od piva, ker na splošno vsebujejo manjši procent alkohola, pa se nutricionisti strinjajo, da so piva bolj zdrava izbira za hujšanje kot koktajli. Pravzaprav se koktajli štejejo za najslabšo alkoholno pijačo za hujšanje.

Pivo ima manj kalorij in dodanih sladkorjev kot koktajli

Najprej naj še enkrat opomnimo, da alkoholne pijače in hujšanje ne gredo z roko v roki, ampak ko si v družbi in bi popila nekaj alkoholnega, je pivo veliko boljša izbira od koktajla.

Čeprav se “hmeljev napitek” pogosto obravnava kot nezdravo alkoholno pijačo zaradi njegovih sestavin, ki vsebujejo veliko glutena in praznih kalorij, pa so koktajli dejansko slabši za hujšanje. Koktajli, zlasti margarite, so stalnice naše družbe. So priljubljena alkoholna pijača, ker prikrije oster okus alkohola s pretirano količino dodanega sladkorja. V koktajle se pogosto dodajajo tudi sladki sirupi, ki povzročijo povečanje telesne mase.

Pivo je za hujšanje boljše od koktajlov, saj vsebuje manj kalorij in sladkorja. Običajno 330 ml piva vsebuje približno 145 kalorij, medtem ko lahko kozarec koktajla preseže 200 kalorij.

Koliko piva pa lahko popiješ na dan, ko poskušaš shujšati? Ženske maksimalno 1 steklenico piva, moški pa 2. Poleg tega je pred uživanjem alkohola tudi priporočeno jesti, da se že takoj počutiš sito, ne pozabi pa tudi na pitje vode, da preprečiš morebitnega alkoholnega mačka.

Preberi si tudi:
Kava za hujšanje - Modna.si

Kako je najbolje piti kavo za hujšanje

Večina ljudi popije dve skodelici kave na dan, nekateri pa tudi več, zato je še posebej dobra novica, da ta kofeinska pijača spodbuja zdravo hujšanje s pospeševanjem metabolizma,…