2 hitri jutranji vaji za kurjenje trebušne maščobe

Če poskušaš shujšati, potem je redna vadba ključnega pomena za izgubo kilogramov. Čeprav so uravnotežena prehrana, pitje veliko vode in dovolj spanja pomembni, pa to vsekakor ni dovolj za opazno izgubo teže. Torej, če želiš resnično kuriti trebušno maščobo, moraš delati prave vaje, da pospešiš presnovo.

Za izgubo visceralne maščobe in napete trebušne mišice so vojaški poskoki in trebušnjaki ali dvigi zgornjega dela trupa.

1. Vojaški poskoki

Tako kot druge visokointenzivne intervalne vaje (HIIT) in kardio vaje, tudi vojaški poskoki uporabljajo več mišičnih skupin za vadbo celega telesa in povišajo srčni utrip. Vojaške poskoke pa lahko še nadgradiš in vmes narediš skleco, skočiš naprej, narediš počep, variacij in težavnosti je res veliko. Ta vaja resnično deluje na celo telo.
Za večanje mišične mase pa si boš morala vajo otežiti z utežmi, ki si jih namesti okoli trebuha ali okoli zapestij in okoli gležnjev.

2. Trebušnjaki in dvigi zgornjega dela trupa

Druga enostavna vaja, ki jo lahko narediš zjutraj za izgubo trebušne maščobe, so trebušnjaki ali pa dvigi zgornjega dela trupa. Trebušnjaki ciljajo na mišico rektus abdominis, ki je mišica ‘six-pack’ na sprednjem delu trebuha. Svojo osnovno moč, držo in stabilnost lahko izboljšaš prav s krepitvijo rektus abdominis mišice.
Ulezi se na hrbet s pokrčenimi koleni in stopali plosko na tleh. Roke položi za glavo in z izdihom dvigni rameni od tal navzgor proti stropu. Zadrži sekundo in se nato počasi spusti nazaj v začetni položaj.

Po drugi strani pa dvigi zgornjega dela trupa ciljajo na celotno skupino trebušnih mišic, ki vključuje rektus abdominis, poševne in prečne trebušne mišice. Podobno kot trebušnjaki, dvigi zgornjega dela trupa prav tako pomagajo izboljšati moč jedra, stabilnost in držo.
Ulezi se na hrbet s pokrčenimi koleni in stopali na tleh. Prekrižaj roke na prsih in dvigni zgornji del telesa od tal ter izdihni, ko se usedeš. Zadrži za sekundo, nato pa se počasi spusti nazaj v začetni položaj. Pomembno je, da vajo izvajaš s trebušnimi mišicami in ne z vratom.

Preberi si tudi:
Trebušna maščoba - Modna.si

2 najboljši beljakovinski živili za kurjenje trebušne maščobe

Uživanje zadostne količine beljakovin vsak dan je eden najboljših načinov za doseganje ciljev glede izgube teže in vnašanje hranil. Beljakovine so eno od treh glavnih makrohranil, ki jih…