Kako je najbolje piti kavo za hujšanje

Večina ljudi popije dve skodelici kave na dan, nekateri pa tudi več, zato je še posebej dobra novica, da ta kofeinska pijača spodbuja zdravo hujšanje s pospeševanjem metabolizma, zaviranjem apetita in še veliko več. Ja, kava ima veliko koristi za zdravje in ti lahko celo pomaga pri hujšanju. Če pa želiš izkoristiti te koristi, je pomembno vedeti, da lahko dodajanje napačnih sestavin v skodelico dejansko popolnoma izniči njene zdravilne učinke.

Uživanje črne kave je najboljši ritual za tvoje splošno zdravje, še zlasti če poskušaš izgubiti nekaj kilogramov, zato pozor, če si ljubiteljica zelo sladke kave, ki bi lahko že nadomestila sladico. Pri izgorevanju maščob bo pomagala le črna kava brez kakršnih koli kremnih dodatkov in sladkorja. S tem lahko zmanjšaš vnos kalorij tudi za 100, kar sčasoma nanese, še zlasti če popiješ več kav na dan.

Različne kave - Modna.si
Različne kave (Foto: rawpixel.com / Freepik)

Kako začeti uživati črno kavo, če si bila prej navajena sladke in kremne? Postopoma začni v kavo dodajati vse manj sladkorja in kremnih dodatkov. V kolikor popiješ več kav na dan, lahko tudi narediš kompromis, da boš samo eno kavo v dnevu pila takšno, kot si jo doslej, vse ostale pa brez dodatkov. Tvoj pas ti bo še kako hvaležen!

Preberi si tudi:
Kava: 5 presenetljivih pozitivnih učinkov kofeina

Kava: 5 presenetljivih pozitivnih učinkov kofeina

Medtem, ko se o kofeinu pogosto govori z negativnim prizvokom, pa je v razumnih količinah pravzaprav zelo koristen. Kofein je naravno prisoten v vsakodnevni hrani in pijačah, kot…