Domov » Lepota & zdravje » Zakaj se ti po voskanju vedno pojavijo vrastle dlake (+ kako to preprečiti)

Zakaj se ti po voskanju vedno pojavijo vrastle dlake (+ kako to preprečiti)

Lepota & zdravjeNega
Zakaj se ti po voskanju vedno pojavijo vrastle dlake (+ kako to preprečiti)
📷 Unsplash

S približevanjem toplih dni se posledično bliža tudi sezona kopalk, ko večina med nami britvice pospravi v predal in se raje odloči za depilacijo. Vendar pa z depilacijo, poleg dlje časa trajajoče gladke kože, pridejo tudi nevšečnosti in ena izmed najbolj nadležnih so vrastle dlake.

Ampak zakaj se sploh pojavijo? Pojavijo se lahko zaradi prevročega voska, ki ga je uporabljala kozmetičarka, zaradi voska, ki vsebuje preveč kemikalij ali pa zaradi slabe tehnike voskanje, ko kozmetičarka dlake potrga s kože in jih ne odstrani s korenino vred (posledično bo tudi tvoja koža manj časa gladka). In še ena stvar, zaradi nošenja pretesnih oblačil.

Se da vrastle dlake kako preprečiti? Redno izvajanje pilinga, tudi pred samim voskanjem in nato vse do naslednje depilacije je ključnega pomena pri preprečevanju vrastlih dlak. Uporaba blagih pilingov v obliki topičnih gelov, losjonov in raztopin, ki vsebujejo glikolno, laktično ali salicilno kislino je najbolj učinkovita.

Kaj pa če se dlake vraščajo kljub rednemu izvajanju pilinga? Potem je za to kriva genetika. Morda popolno slediš korakom za preprečevanje vraščanja dlak, vendar so vrastle dlake veliko pogostejše pri ženskah z močnimi in kodrastimi dlakami (ravne dlake se bodo precej manj verjetno ujele pod povrhnjico).

Rešitev? V kolikor si nagnjena k vraščanju dlak ne glede na vse, se jih boš za vedno rešila le z laserskim odstranjevanjem dlak, za katerega tretmaji iz leta v leto postajajo vse cenejši in bolj dostopni.

Ne spreglej pa tudi učinkovitih trikov, da bo voskanje bikinija manj boleče!