Zdrav recept: Avokadovo-bananini muffini
Muffini so vsekakor sladica, ki jo imajo radi tako mladi kot tudi stari. Ne le da so zelo okusni in enostavni za pripravo, tudi zelo priročni so za prenašanje naokoli (malica v službi ali šoli, zajtrk na poti v službo itd.).
Današnji recept za muffine vsebuje same zdrave sestavine, tako boš poleg uživanja v sladkanju v telo vnesla tudi ogromno koristnih snovi.
Avokadovo-bananini muffini
Sestavine:
- 1 zrel avokado
- 2 zreli veliki banani
- 2 jajci
- 2 jedilni žlici medu (ali agavinega/javorjevega sirupa, ksilitola, kokosovega sladkorja)
- 1 čajna žlička vanilije
- 2 skodelici pirine moke (za brezglutensko različico uporabi mandljevo ali brezglutensko moko)
- 2 čajni žlički pecilnega praška ali sode bikarbone
- neobvezno: 1/4 skodelice čokoladnih kapljic ali nasekljane čokolade
Priprava:
1. V multipraktiku ali blenderju do gladkega zmiksaj avokado, banane, jajca, med in vanilijo.
2. V večjo posodo presej moko s pecilnim praškom (če se nimaš časa ukvarjati s presejanjem, z vilico le dobro premešaj pecilni prašek v moki).
3. Avokadovo-bananino zmes vmešaj v suhe sestavine, vmešaj pa tudi čokolado. Nikar ne pretiravaj z mešanjem, saj je ravno to skrivnost za najboljšo maso za muffine.
4. Pekač za muffine namasti z maščobo.
5. Z žlico vlivaj maso v modelčke.
6. Peci 20-25 minut na 180°C.
7. Vzemi iz pečice in počakaj, da se ohladijo.
8. Muffine vzemi iz pekača in postrezi.