6 Starbucks napitkov, ki podpirajo hujšanje (vsi imajo manj kot 125 kalorij!)

Starbucks je ena največjih verig kavarn na svetu, vendar pri nas žal še niso odprli svoje poslovalnice. Čeprav v Sloveniji še ne moremo uživati v njihovih napitkih, marsikdo ob obisku tujih mest poišče priljubljeno kavarno, ki na svojem meniju vsebuje slastne, a večinoma visokokalorične napitke. Ampak niso čisto vsi napitki polni kalorij.

V nadaljevanju ti predstavljamo šest Starbucks napitkov, ki vsebujejo manj kot 125 kalorij in zato ne ovirajo tvojega hujšanja.

1. Iced Tall Violet Drink

Iced Tall Violet Drink - Modna.si
Iced Tall Violet Drink (Foto: Starbucks)

Ta vijolična kreacija vključuje osvežitveni Very Berry Hibiscus z dodatkom kokosovega mleka za kremasto, zadovoljivo, a nizkokalorično poslastico. Če verjameš ali ne, visoka različica (tall version) te okusne pijače vsebuje samo 90 kalorij!

2. Iced Grande 1 Pump Toasted Vanilla Oat Milk Shaken Espresso

Iced Grande 1 Pump Toasted Vanilla Oat Milk Shaken Espresso - Modna.si
Iced Grande 1 Pump Toasted Vanilla Oat Milk Shaken Espresso (Foto: Starbucks)

Popolna kombinacija močnega espressa s sladkostjo prepražene vanilije in bogastva ovsenega mleka, je ta pretreseni espresso noro okusen. Z zmanjšanjem sladkosti na le eno pumpico prepražene vanilije boš svojemu telesu naredila veliko uslugo. Ta sprememba lahko zniža kalorično vrednost velike (grande) pijače na samo 90 kalorij.

3. Iced Tall Pink Drink

Iced Tall Pink Drink - Modna.si
Iced Tall Pink Drink (Foto: Starbucks)

Pink Drink združuje sladkobo acai jagod s tropskim kremastim kokosovim mlekom. Ta napitek je že tako zelo prijazen do hujšanja, kar pomeni, da ga lahko naročiš brez kakršnih koli sprememb. Ko se odločiš za veliko (tall) različico, boš z roza poslastico v telo vnesla le 110 kalorij.

4. Iced Grande 1/2 Pump Vanilla Cold Brew + Splash of Sweet Cream

Iced Grande 1/2 Pump Vanilla Cold Brew + Splash of Sweet Cream - Modna.si
Iced Grande 1/2 Pump Vanilla Cold Brew + Splash of Sweet Cream (Foto: Starbucks)

Ikonični hladni napitek Vanilla Sweet Cream Cold Brew je ena najokusnejših možnosti na Starbucks meniju, vendar lahko vsebuje veliko kalorij. Na srečo lahko s samo polovico pumpice vanilije in kančkom sladke smetane močno zmanjšaš vsebnost kalorij, medtem ko še vedno uživaš v teh sladkih okusih. Vsebuje samo 80 kalorij.

5. Iced Tall Chocolate Almond Milk Shaken Espresso

Iced Tall Chocolate Almond Milk Shaken Espresso - Modna.si
Iced Tall Chocolate Almond Milk Shaken Espresso (Foto: Starbucks)

Čokoholiki pozor! Ta napitek združuje močan okus pretresenega espressa z bogastvom čokoladnega mandljevega mleka, vse to pa z nizko vsebnostjo kalorij. Najboljši del je, da to naročilo ne vključuje nobenih sprememb. Lahko ga naročiš in uživate v vsem njegovem sijaju. Visoka (tall) različica vsebuje samo 80 kalorij.

6. Iced Tall 1/2 Pump Non-Fat Milk Caramel Macchiato + Light Drizzle

Iced Tall 1/2 Pump Non-Fat Milk Caramel Macchiato + Light Drizzle - Modna.si
Iced Tall 1/2 Pump Non-Fat Milk Caramel Macchiato + Light Drizzle (Foto: Starbucks)

Čeprav tipičen karamelni macchiato vsebuje več sladkorja in kalorij, kot bi si jih želela zaužiti, če poskušaš shujšati, je ta preprosta sprememba odlična rešitev. Zmanjšana sladkost in manj preliva ti omogočata, da uživaš v okusih, ki jih imaš rada, ampak brez slabe vesti. Vsebuje le okoli 120 kalorij!

Preberi si tudi:
Kokosova ledena kava - Modna.si

Za dobro jutro: Kokosova kava

Za spremembo začni dan s to zdravo, okusno, paleo ledeno kavo. Ledene kocke kokosovega mleka ustvarijo kremasto teksturo, ko se počasi topijo in združujejo z okusi kave in…