Fit recept: Beljakovinski ploski kruh (iz samo 1 sestavine)
Predstavljamo vam izjemno preprost, a neverjetno okusen recept za beljakovinski ploski kruh ‘flatbread’, ki ga pripravite iz samo ene sestavine – skute! Ta recept bo navdušil vaše brbončice in vas osvojil s svojo mehkobo ter bogatim okusom.
Recept za “kruh”, ki je nizkohidraten in poln beljakovin, je na svojem Instagram profilu @healthymumway objavila Francesca, ki je svoj beljakovinski ploski kruh obložila z avokadom, rukolo, korenjem in sriracha omako.
Beljakovinski ploski kruh
Sestavine:
- 200 g skute
- 1/2 čajne žličke mešanice zelišč ali vaših najljubših začimb (neobvezno)
Priprava:
1. Pečico segrejte na 180°C in manjši pravokoten pekač obložite s peki papirjem.
2. Na peki papir enakomerno razporedite skuto in jo pogladite.
3. Po želji potresite začimbe ali zelišča po izbiri.
4. Postavite v segreto pečico za približno 30 minut oziroma toliko časa, da se robovi obarvajo v svetlo zlato-rjavo.
5. Ko je “kruh” pečen, ga prerežite na pol in obložite s svojimi najljubšimi sestavinami.
Preberi si tudi:
Poletni okusi: Beljakovinski sladoled iz skute
Potrebuješ samo 3 sestavine! Le komu ne prija kepica sladoleda na vroč poletni dan? In še toliko bolje, če je v njej tudi konkretna mera beljakovin. Recept za…