fbpx

Grozljiv razlog, zakaj čaji za raven trebuh niso dobri zate

Čaji za raven trebuh imajo na socialnih omrežjih ogromno podporo. Mnoge zvezdnice, manekenke in blogerke na Instagramu pozirajo s skodelico čaja in ga hvalijo, koliko kilogramov so izgubile zaradi njega. Ti čaji so polni obljub glede nižje teže in ožjih pasov, ampak ali so ti čaji sploh zdravi zate?

Čeprav so obljube za raven trebuh precej mamljive, pa v resnici ti čaji sploh niso tako zdravi zate kot se ti morda zdi. Bolj vitka postava še zdaleč ni rezultat izgube odvečne maščobe, kar bi si vsaka želela, ampak tekočine.

Razstrupljevalni čaji so polni diuretikov, zaradi katerih boš morala vsakih 10 minut na toaleto. Ena od glavnih sestavin teh čajev je koren senne, ki je odvajalo in se ga uporablja za odpravljanje zaprtja. Čeprav se ti morda uporaba stranišča mnogokrat čez dan ne zdi nič grozljivega, pa ima lahko veliko hujše posledice kot bi si mislila.

Boys come and go, but don’t worry babe, we’ve always got your back. #babesbeforeboys #flattummytea

A post shared by FLAT TUMMY TEA (@flattummytea) on

Stranski (neželeni) učinki korena senna so driska, krči in prebavne težave. In še huje, uživanje korena in listov senne več kot dva tedna lahko povzroči, da črevesje ne deluje več normalno in posledično pride do odvajalne odvisnosti, kar pa lahko povzroči hude telesne težave, kot so na primer motnje v delovanju srca, šibkost mišic in poškodba jeter.

Torej, je za raven trebuh res vredno tvegati poslabšanje zdravja? Definitivno ne. Če bi resnično rada izgubila nekaj kilogramov in imela bolj raven trebuh brez mučenja svojega telesa, se raje odloči za pravilno prehrano in telovadbo.

Ne spreglej pa tudi, zaradi katerega zdravega čaja se bodo maščobe in kilogrami kar topili!