TO je najslabši čas za kosilo!

…če poskušaš izgubiti kakšen kilogram.

Od sestankov do klicev in odpisovanj mailov, ura kaj hitro odbije 15.00, ti pa si sploh še nisi uspela vzeti časa za kosilo. OK, boš pa šele zdaj vzela piščančjo solato iz torbice, ki si jo prinesla od doma in vse bo ok, a ne?

Niti ne. Glede na študijo, ki so jo objavili v reviji American Journal of Clinical Nutrition, bi morala kosilo jesti pred 15. uro, če bi rada shujšala.

Znanstveno gledano je to zato, ker je lakota pod nadzorom cirkadianega ritma (tvoja notranja ura). In ko ješ pozno popoldan, tvoje telo težje prebavi vse zaužite kalorije. Realno gledano, če boš čakala, da ti bo v želodcu že pošteno krulilo, preden se boš odpravila na kosilo, ti bodo vse slaščice, hitra hrana in ostala nezdrava hrana izgledale noro mamljive (veliko bolj kot solata!) in kaj hitro jih boš pojedla preveč, kilogrami pa bodo šli posledično zopet gor.

Pa boš s kosilom pred 15. uro popoldan zagotovo shujšala? No, samo zaradi tega zagotovo ne. Zmanjšanje števila zaužitih kalorij in povečanje telesne aktivnosti sta še vedno najpomembnejša dejavnika za izgubo telesne teže. Zdravo kosilo okoli 14. ure pa bo še toliko bolj pripomoglo k temu!

Preberi si tudi:
Sadje za hujšanje - Modna.si

Hujšanje: 4 najboljši sadeži, ki ti že za zajtrk pospešijo metabolizem

Sadje je eden najboljših načinov za oskrbo telesa z antioksidanti in vitamini za zdravo hujšanje. Če si želiš čim bolj izkoristiti prehrano za svoje dobro počutje, in slediti…