Kako najhitreje do ravnega trebuha s samo dvema giboma (brez trebušnjakov in fitnesa)

Zunanje temperature in vreme kažejo na to, da je vse bližje pomlad, s tem pa tudi poletje, ko razkrijemo nekaj več gole kože. Številne za ta letni čas najbolj skrbi, kako bo izgledal njihov trebuh in se začnejo že v spomladanskih mesecih posluževati najrazličnejših treningov, ki v večini primerov prinesejo le izčrpano telo. Vendar pa za raven trebuh sploh ne potrebuješ obiska fitnesa, pravzaprav ti tudi nobenih trebušnjakov ni treba delati.

Dr. Mandell, ki na Youtubu objavlja najrazličnejše videe o fit in zdravem telesu, je razkril eno vajo, ki jo lahko delaš tudi v sede in ti najhitreje pomaga do ravnega trebuha. Ob videu je zapisal: “Prečna trebušna mišica drži in podpira strukture spodnjega dela hrbta in medenice. Te mišice morajo biti močne, da podpirajo okoliške organe in druge mišice jedra.”

“Te mišice podpirajo dihanje tako, da pomagajo potegniti trebuh navznoter in na ta način izrivajo zrak iz pljuč, da naredijo prostor za nov vdih svežega zraka. Te mišice tudi dvignejo intraabdominalni tlak, ki je potreben za funkcije, kot so uriniranje, defekcija (odvajanje blata), bruhanje in vaginalni porod.”

V videu dr. Mandell prikaže, kako najhitreje in najbolj enostavno do ravnega trebuha s samo dvema giboma:

1. V sedečem ali stoječem položaju trebuh (popek) močno potisni navznoter. Zadrži 3 sekunde.
2. Nato se s popkom še vedno potisnjenim navznoter z zgornjim delom trupa zasukaj najprej v eno stran, nato pa še v drugo.
3. Vajo ponovi 12-krat v 2-3 setih.

Poleg tega pa je seveda pomembno tudi, da uživamo zdravo, uravnoteženo prehrano, s čim manj predelanimi ogljikovimi hidrati.

Preberi si tudi:
Maščobe - Modna.si

Nočeš visceralne (skrite) maščobe? Reci STOP 5 živilom

Drugo ime za visceralno maščobo je “skrita maščoba” in se nanaša na vrsto maščobe, ki se shranjuje pod trebuhom in okoli organov. V nasprotju s podkožno maščobo, vrsto…