Katerih 6 pravil se Gisele Bündchen drži pri prehrani

Z lastnim organskim zelenjavnim vrtom, uživanjem zelenjave pri vsakem obroku in strogim čiščenjem telesa dvakrat na leto, lahko Gisele Bündchen okronamo za gurujko zdravega življenjskega sloga. Za pariški Vogue sta supermanekenka in njen družinski nutricionist ter kuhar Allen Campbell, odkrila pokrovke s prehranskega režima, ki pomaga Gisele ohranjati ugled modela z najbolj zdravim prehranjevanjem in načinom življenja.

1. Vitaminski zajtrk
Družina Bündchen vsako jutro začne s sadno-zelenjavnim zajtrkom. “Okoli 6. ure se zberemo v kuhinji in vsak spije kozarec tople z limoninim sokom, ki uravnoteži alkalne ravni v telesu in zažene prebavni sistem. Zajtrk se nadaljuje s poživljajočim zeliščnim sokom in super vitaminskim smoothie-jem, narejenim v blenderju iz organsko pridelanega sadja. Za pozno dopoldansko malico jemo malo svežega sadja, jajca, avokado, brezglutenski kruh in kokosovo maslo. Ob vikendih si Tom rad privošči ovsene palačinke, obožuje pa jih tudi moj sin Benny.”

2. Ogromno sadja in zelenjave
Tako kot sokove in smoothie-je, Gisele rada pripravlja tudi plošče s sezonskim sadjem za prigrizek sredi dneva, na katere zloži različne vrste sadja v manjših količinah, saj s tem zagotovi, da v telo vnesejo čim več različnih vitaminov. Od jagod in malin, pa vse do robid, borovnic in kivija, supermanekenka vse sestavine nabere na svojem lastnem organskem zelenjavnem vrtu.

3. Super zdravi obroki
Osemdeset odstotkov prehrane družine je sestavljeno iz ekološko pridelane zelenjave in polnozrnatih živil, kot so neoluščen rjavi riž, kvinoja, proso, fižol, ki so vsi toplotno obdelani na kokosovem olju. Prehrambeni izdelki, ki vsebujejo beli sladkor in belo moko pa so v hiši prepovedani. “Ljubim načelo, da ‘je telo kot tempelj’ in da lahko z ljubljenjem in hranjenjem naših teles, izboljšamo naše počutje. Moj najljubši domači recept je sestavljen iz sedmih delov: ohrovta, brokolija, kvinoje, avokada, rdeče pese, sladkega krompirja in češnjevega paradižnika. Je odlična vnaprej pripravljena jed za kosilo, popoldansko malico ali pa večerjo.”

4. Rdeče meso v zmernih količinah
“Tudi približno ne jemo toliko rdečega mesa, kot smo ga včasih; zdaj ga morda enkrat na mesec. Večinoma jemo sadje, zelenjavo, žita, semena, oreščke, ribe in organsko vzrejenega piščanca.” Ko se družina odloči jesti meso, je to pusto meso: organski zrezek, raca in piščanec. Ko je na meniju riba, pa družinski kuharski mojster večinoma pripravlja divjega lososa.

5. Zgodnja večerja
Večerja med 17.30 in 18. uro ti omogoča, da se lahko prej odpraviš v posteljo, saj ima tvoje telo dovolj časa za predelavo zadnjega obroka in tako lahko tudi želodec počiva, medtem ko ti spiš. Na ta način, se bo tvoj želodec v zgodnjih jutranjih urah lahek in očiščen. Supermanekenka sledi tej rutini že zelo dolgo časa, saj ji pomaga ohranjati zavidljivo telo od trenutka, ko se zbudi.

6. Čiščenje telesa dvakrat letno
Razstrupljevalno zdravilo, ko se zamenja sezona. “Moj razstrupljevalni čas poskušam vključiti tudi s tihim umikom, saj je to popolni način, da se telo in um za vikend spočijeta. Občutek imam, da mi fizično in psihično razstrupljevanje pomaga okrepiti moj imunski sistem, saj praktično nikoli več ne zbolim.”

Naj te zjutraj namesto klasičnega zelenega čaja pogreje matcha latte s kokosovim mlekom!