Domov » Prehrana & Recepti » Kako ti lahko čokolada za zajtrk pomaga pri hujšanju

Kako ti lahko čokolada za zajtrk pomaga pri hujšanju

Prehrana & Recepti
Kako ti lahko čokolada za zajtrk pomaga pri hujšanju
📷

Če obožuješ čokolado, enostavno OBOŽUJEŠ čokolado – tega se pač ne da spremeniti. Kar nekajkrat na dan (ali ves čas) pomisliš nanjo. Z lahkoto bi zmazala ‘tamalo’ 100-gramsko, če to le ne bi imelo vpliva na tvojo telesno težo. Vendar pa ga ima, zato z njo ne pretiravaš in je poješ zgolj eno vrstico. Konstantno si v glavi dopoveduješ, da si sploh ne želiš čokolade, pa vendar se kljub temu slej ko prej zlomiš in ob koncu dneva (če ne že prej) navališ na čokolado, ki si jo poskušala cel dan ignorirati. Obstaja odlična rešitev, kako končati te nore in nezdrave čokoladne napade. Jej čokolado že zjutraj za zajtrk!

Čokolada za zajtrk. (Slika: popsugar.com)

Ja, prav si prebrala! Prepreči celodnevno hrepenenje po tej sladki razvadi in si jo privošči v jutranjem zajtrku, saj boš na ta način svoje sladkosnedo telo zadovoljila že v začetku dneva. Seveda ne govorimo o tem, da v pekarni kupiš kar vsa peciva, ki vsebujejo čokoladni nadev ali preliv, nato pa za žejo popiješ še čokoladno mleko, vseeno si želiš dan začeti na zdrav način. Torej, dodaj nekaj koščkov čokolade v ovseno kašo, naredi si čokoladno-beljakovinski smoothie in po vrhu nastrgaj malo čokolade ali pa se posladkaj z najbolj zdravimi bananinimi palačinkami, ki jih preliješ s stopljeno čokolado. Če okusiš malo čokoladne sladkobe v zdravi hrani, ne boš konstantno razmišljala o njej in bodo večerne požrtije čokolade samo še preteklost. Poleg tega pa je super tudi to, da večino kalorij, ki jo zaužiješ zjutraj, tekom dneva tako ali tako porabiš pri vsakodnevnih opravilih in opravkih.

Ko je govora o čokoladi, je za tvoje telo absolutno najboljša taka, ki vsebuje vsaj 75% kakava in več kot ga vsebuje, bolj je zdrava zate, vendar pa se z večanjem vsebnosti kakava stopnjuje tudi njena grenkost (surov kakav ima v osnovi grenak okus). Seveda pa je popolnoma tvoja odločitev, kakšno čokolado boš zjutraj dodala v svoj zdrav zajtrk.

Če se želiš posladkati na zdrav način, si namesto kupljenega privošči veganski in božanski kokosov Bounty, sama pa naredi tudi nutello brez sladkorja in mlečnih izdelkov, ki si jo lahko zjutraj namažeš na polnozrnat kruh!