Domov » Lepota & zdravje » Lepota: Ti 60-sekundno pravilo res lahko pomaga do lepše kože?

Lepota: Ti 60-sekundno pravilo res lahko pomaga do lepše kože?

Lepota & zdravjeNega
Lepota: Ti 60-sekundno pravilo res lahko pomaga do lepše kože?
📷 Kylie Skin / Instagram

Je TA tehnika čiščenja obraza upravičeno postala tako zelo priljubljena po celem svetu?

Razkrili smo že, zakaj bi morala vlažilno kremo nanesti 3 sekunde po čiščenju obraza, kako v samo 30-ih sekundah do večjih in bolj polnih ustnic in kako s 3-sekundnim testom ugotoviš, ali je tvoja koža dehidrirana, danes pa bomo ugotovili še, ali ti lahko 60-sekundno pravilo resnično pomaga do lepše kože.

Vemo že, da je čiščenje obraza zjutraj in zvečer osnova nege kože, novo pravilo pa pravi, da bi morale za lepšo kožo obraz umivati 60 sekund. Če si tudi ti ena izmed tistih, ki že po 15-ih sekundah spirajo čistilni gel z obraza, potem našpiči ušesa.

Čistilni gel je v resnici najmanj pomemben izdelek v tvoji lepotni rutini, saj ga hitro spereš s kože. Pomembno je le to, da kožo nežno, vendar dobro očisti. Precej bolj pomembno je, koliko časa masiraš čistilni gel po obrazu, saj se sestavine v izdelku aktivirajo šele po določenem času. 60-sekundno pravilo omogoči, da se koža med čiščenjem zmehča in lahko čistilo (še zlasti čistilno olje ali balzam) odstrani tudi sebum ujet v porah. S tem se izboljša tekstura kože, ten polti pa poenoti.

Če si bila že kdaj v kozmetičnem salonu na negi obraza, potem veš, da tudi kozmetičarka tvoj obraz masira s čistilnim sredstvom minuto ali pa še dlje in vse to z razlogom, ki smo ga že prej pojasnili.

Seveda pa je vsaka koža drugačna in če imaš po 60-ih sekundah čiščenja z gelom občutek, da ti kožo na obrazu zateguje ali je postala pordela, potem naslednjič čas čiščenja skrajšaj za 10 sekund in ponovno opazuj, kako je koža reagirala po čiščenju. Največ koristi od 60-sekundnega pravila imajo tisti z aknasto kožo, saj bodo pore temeljito očiščene, presežek olj in umazanija pa odstranjena.