Poletni recept: Veganski bučkini polpeti z ovsenimi kosmiči
Izjemno enostavni, nizkokalorični in odlični kot priloga ali samostojen obrok!
Sezona bučk je tu, zato si jih privošči na tisoč in en način. Pisali smo že o tem, kako narediš nizkohidratne bučkine pizze, slastne pečene bučke s parmezanom in nizkohidratne lazanjine rolice, danes pa izveš še, kako pripraviti veganske bučkine polpete z ovsenimi kosmiči – torej brez sira, jajc in moke.
Veganski bučkini polpeti z ovsenimi kosmiči
Sestavine:
- 100 g ovsenih kosmičev; zmletih
- 300 g bučk
- 5 jedilnih žlic mletega lanenega semena
- 15 jedilnih žlic vode
- sol
- poper
- sveža sesekljana zelišča po želji
Priprava:
1. Bučke na grobo naribaj in jih dobro ožemi, da odstraniš čim več vode. Položi jih v posodo.
2. Bučkam dodaj ovsene kosmiče in sesekljana zelišča.
3. Naredi laneno jajce: 5 jedilnih žlic lanenega semena zmešaj s 15-imi jedilnimi žlicami vode. Dobro premešaj in počakaj 15 minut.
4. Laneno jajce dodaj k bučkam in kosmičem. Dobro premešaj.
5. Masa mora biti lepljiva in ne drobljiva. V kolikor je, dodaj še malo vode.
6. Ko je konsistenca prava, začni oblikovati polpete. Polagaj jih na velik pekač obložen s peki papirjem.
7. Peci v pečici segreti ne 200°C 30 minut oziroma dokler ne postanejo hrustljavi.
8. Uživaj takoj ali pa jih shrani v neprodušno zaprto posodo.