Recept za hrustljav in slan prigrizek, s katerim je TikTokerka shujšala 45 kilogramov

Pomfri, čips, smokiji, hrustljavi in slani prigrizki so tako zelo slastni, a tudi tako zelo zasvojljivi, da jih kar ne moremo nehati jesti. Rezultat je neželeno povečanje teže, kar je na svoji koži občutila tudi Youtuberka Ilana Muhlstein, ki je oboževala slane in škrobnate prigrizke. Ko je nekega dne prišla k zdravniku, ji je povedal, da je s takim načinom obilnim prehranjevanja na dobri poti, da doživi srčni infarkt. In v tistem trenutku se je Ilana odločila, da spremeni svoje prehranjevalne navade.

Sama pravi, da rada poje veliko hrane in to je pomenilo, da mora odkriti recept, ki je nizkokaloričen, slan in hrustljav, da količina hrane ne bo problem. In ustvarila je zdrav, beljakovinski recept za hrustljav in slan sladkorni grah iz zračnega cvrtnika, s katerim je shujšala, poleg tega pa so se tudi znižale ravni slabega holesterola.

Na TikToku je objavila kratek video, v katerem pokaže, kako se naredi njen najljubši prigrizek.

@nutritionbabe Snack Much? Follow for more easy, healthy, & yummy recipes 🍟🥦🫑 Recipe below & 100+ more in my new cookbook Love the Food the Loves You Back🎉✨order your copy on amazon today: 1/2 cup whole wheat or gluten free flour (I used a GF blend make with chickpea flour that was great) 1/2 cup corn starch 1/3 cup sparkling water 1/4 tsp salt, pepper, garlic powder 1-2 pounds of sugar snap peas or carrot sticks 1 tsp Parmesan cheese (optional) Preheat air fryer to 400°. Mix flour, corn starch, sparkling water and seasonings in a bowl. Add veggies and coat. Spray air fryer with spray. Add veggies and cook for 15-20 minutes until desired crispiness. #healthyrecipes #healthyfood #healthylifestyle #nutrition #healthylunchideas #easyrecipe #saladrecipe #saladrecipes #vegetarian #highproteinmeals #snacks #healthytips #snack #healthysnacks ♬ original sound – NutritionBabe

Hrustljav in slan sladkorni grah iz zračnega cvrtnika

Sestavine:

1/2 skodelice polnozrnate moke ali moke brez glutena (uporabila sem mešanico brezglutenske moke skupaj s čičerikino moko, ki je bila odlična)
1/2 skodelice koruznega škroba
1/3 skodelice gazirane vode
1/4 čajne žličke soli, popra, česna v prahu
450-900 gramov sladkornega graha ali korenčkovih palčk (lahko poskusiš tudi stročji fižol)
1 čajna žlička parmezana (neobvezno)

Priprava:

1. Zračni cvrtnik predhodno segrej na 200°C.
2. V skledi zmešaj moko, koruzni škrob, gazirano vodo in začimbe. Dodaj zelenjavo in premešaj.
3. Cvrtnik posprejaj z oljem v spreju. Stresi v posodo zračnega cvrtnika zelenjavo in peci 15-20 minut do želene hrustljavosti.

Preberi si tudi:
Domači pomfri iz zračnega cvrtnika - Modna.si

Hujšanje: TikTokerka razkrila recept za pečen krompir, ki ji je pomagal izgubiti 72 kilogramov!

Hujšanje običajno vključuje kombinacijo premišljenega prehranjevanja, redno vadbo in odkrivanje zdravih receptov, namenjenih podpiranju presnovnih procesov v telesu. Medtem ko so tradicionalne metode hujšanja dobro uveljavljene, pa kljub…