Domov » FIT » S plavanjem pokuriš več kalorij, kot si morda misliš!

S plavanjem pokuriš več kalorij, kot si morda misliš!

FITLepota & zdravje
S plavanjem pokuriš več kalorij, kot si morda misliš!
📷 Profimedia

Plavanje je izjemen trening za celotno telo, ki minimalno vpliva na sklepe. Poleg tega pa gradi mišično vzdržljivost in je odlična kardiovaskularna vadba. O rednem plavanju je vsekakor vredno razmisliti, če si nagnjena k poškodbam zaradi treningov, kakršen je tek.

In koliko kalorij sploh pokurimo s plavanjem?

Koliko kalorij pokuriš med plavanjem je odvisno od več različnih faktorjev, na primer od tega, koliko tehtaš, od tvojega metabolizma in koliko se ženeš. Na splošno pa lahko pričakuješ, da s 30-minutnim sproščujočim plavanjem z zmernim tempom pokuriš približno 300 kalorij.

Število pokurjenih kalorij pa je odvisno tudi od tvojih izkušenj. Novinci v plavanju pokurijo veliko več kalorij kot veterani. Na začetku je potrebno precejšnje usklajevanje položaja telesa z dihanjem, zaradi česar se pokuri več kalorij. Ko vse to obvladaš in se znaš premikati skozi vodo s čim manjšim uporom, posledično (žal) tudi pokuriš manj kalorij.

Na katere mišice najbolj deluje plavanje?

Najboljša stvar pri plavanju je, da oblikuje vse mišične skupine. Seveda pa nekatere bolj garajo od drugih. Med te spadajo hrbtne in ramenske, poleg njih pa tudi mišice zadnjice in stegen.